30/03/2017 Dionne

Boekentips, kinderkleding en andere frustraties

Ja hoi met mij en mijn frustraties en gedoetjes. Komen ze:

Leestips

Ik ga bijna op vakantie dus ik wil boekentips. Sowieso wil ik dat boek ‘Vrouwen die vreemdgaan’ lezen van Wieke van Oordt. Lijkt me wel mooi, me inlezen in mijn voorland. Verder houd ik van spannende boeken met veel bloed en luguberheden en ook van boeken met veel ruimtelijke beschrijvingen waar je lekker sloom en duf van wordt. Van die verhalen die zich afspelen in van die slaperige dorpjes. Die gruwelijke moorden hoeven zich overigens niet per se in die slaperige dorpjes af te spelen. Ik heb een brede en eclectische smaak. Die boeken van Hendrik Groen en 100-jarige man vond ik ook fantastisch. Het enige waar ik helemaal niks mee kan is science fiction. Behalve The Hitchhikers Guide to the Galaxy. Nou. Kom nu maar door met die tips.

Hema-broeken

Welke kinderen passen wel in Hema-broeken? Ik weet niet hoor, maar al die Hema-broeken zijn veel te wijd en tegen de tijd dat ze er in theorie in de breedte in zou kunnen passen, zijn de pijpen veel te kort. Geen Hema-broeken voor N. Die van H&M daarentegen zijn fantastisch.

Sokken in maat 22

Het blijft bittere ellende. Gelukkig is het bijna slipperweer.

T-shirts met opdruk

Waarom zet men van die achterlijke spreuken op kinderkleding? ‘Mommy’s little superstar’, ‘Daddy’s little princess’, ‘live love laugh’ en meer van dat soort walgelijke teksten. Mijn kind is toch zeker geen theezakje? Ga weg met je letters. En stripfiguren. De enige stripfiguren die ik oké vind zijn The Avengers, en daar heb ik nog nooit kinderkleding van gezien. En de rest moet weg. Gewoon, een leuk printje, of zelfs een opdruk vind ik wel oké. Maar niet van een of andere hysterische serie. En al helemaal niet met van die domme teksten erop.

Lompe zonneschermen voor in de auto

Vorig jaar zocht ik een zonnescherm voor in de auto omdat mijn kind bloedchagrijnig wordt als de zon in haar ogen schijnt. Snap ik wel. Alleen zijn er dus geen normale zonneschermen verkrijgbaar. Ik had eerst 2 zwarte. Niks mis mee zou je denken. Behalve dat ze met zuignappen ””””bevestigd”””” zaten die continu loslieten en dus naar beneden flikkerden. Verder is alles van Frozen, Mickey Mouse (ik haat Disney), Piet Piraat, Sophie de Giraf of Nijntje. Waarvan Nijntje nog de minste uit alle kwaden is, maar ook nog steeds best wel stom. Balen, want vorig jaar kocht ik 2 best wel leuke panda-zonneschermen. Niet een of ander achterlijk kinderprogramma-pandabeest, maar gewoon. Een panda. Wie houdt er nou niet van panda’s? Alleen zijn die schermen naar Marijns auto verhuisd toen we op vakantie gingen, omdat hij per se in een Renault Trafic moet rijden en één scherm dus niet genoeg is voor die megalomane ramen in zijn bus. Dus ik reed schermloos. Was niet erg, want het werd toch herfst. Maar nu wil ik mijn panda’s terug. Mag Marijn lekker met Hello Kitty rondrijden.

Maagzuur

Ik heb op zich weinig zwangerschapsklachten hoor, maar intussen slik ik wel erg veel poedertjes, zakjes, pillen en drankjes. En nog steeds moet ik letten op wat ik eet i.v.m. mijn darmflora- en maagperikelen. En ik heb nu dus een of andere ‘gel’ (het is gewoon een drankje maar het dus ‘gel’) en dat smaakt exact hetzelfde als tandenpoetskwijlspuug. Die droge, tandpasta-achtige kwijl die je normaal gesproken uitspuugt, die moet ik nu dus opdrinken. Zes keer per dag. Gatverredamme.

Vakantiestress

Ik vond het maar een vreemd gegeven. Stressen omdat je gaat relaxen. Maar nu heb ik het dus, en dat is helemaal de schuld van N. Want ik wil graag overal op voorbereid zijn. En dus alles meeslepen dat ik mogelijke eventueel nodig zou kunnen hebben misschien ooit. Toen we met Marijns Megalomane Renault gingen was dat niet zo’n probleem, maar nu gaan we met het vliegtuig. Hoewel ik moet bekennen dat ik naarmate de datum van vertrek nadert, ik ook wel wat relaxter word. Want zoals mijn moeder altijd zegt: wat je vergeet kun je kopen. En het is maar een weekje. In de bewoonde wereld. Het is niet zo dat we 3 maanden door de woeste jungle van Borneo moeten trekken met als enig gereedschap een Swiffer en een tandenstoker. Ik krijg er zowaar bijna zin in. Behalve de vliegreis natuurlijk, want vliegen is kut met peren.

Einde blogrant.

Maar ik heb wel zwangerschapshaar. Dat dan weer wel.

 

Tagged: , ,

About the Author

Dionne 31 - moeder - vriendin - zus - niet-vinexwijk - veelvraat - fascinatie voor horror, folklore en andere gory verhalen - incidenteel fanatiek aan het hardlopen en kickboksen - lui varken - muziekliefhebber - geen robot - boodschappenhater - burgertrut

Comments (5)

 1. Leestips: Liane Moriarty – Big little lies. Vet spannend. Wordt nu een serie met oa Nicole Kidman. Astrid Holleeder – Judas (heeft heel nederland al gelezen maar toen was ik aan het baren dus ik heb m pas net uit en ik was zwaar onder de indruk, leest als thriller).

 2. Achtentwintiger

  Boekentips!
  Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck (mooi boek en met zwarte humor en ik ging er van janken zo mooi was het)
  Alleen met de goden van Alex Boogers (rauw boek over een jongetje dat een kut gezin komt, gaat boksen en zo volwassen wordt en ook zijn kut gezin ontrafeld. Ook janken, omdat het uit was)
  Pussy album van Stella Bergmans (hilarisch en donker verhaal over een lerares op een middelbare school die die seks heeft gehad met een student, alles kwijt raakt en de tering erin heeft. Lievelingszin: “Weet je wat ook kut is? Dingen. Dingen zijn ook tyfuslijers.”

  Fijne vakantie!!! X

 3. Oh, ik snap de stress! Eind van het jaar gaan we vliegen, ik maak me er nu al druk over!!

  Jonas Jonasson (die van de 100-jarige man) heeft nog meer zeer grappige boeken geschreven, dat is sowieso een tip.
  En als je niet al te veel last hebt van hormonen, raad ik ‘een klein leven’ aan. Heftig boek, maar zó mooi.
  Wel honderd kilo, dus misschien toch niet zo geschikt.

  Enne… hier glijden alle broeken van de heupen!

 4. Hardop gelachen om ‘Mijn kind is toch zeker geen theezakje’! Boekentip: Voorland van Octavie Wolters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *