16/11/2017 Dionne

Chaoot zoekt planner

Mijn saaie doodordinaire notitieboekje dat ik ooit voor een euro bij de Kruidvat kocht

 

Of ik mijn verlanglijstje wilde invullen, vroeg Sinterklaas via lootjestrekken.nl. Ik staren naar zo’n knipperende cursor. Geeeeeeeeeen idee.

Maar op Instagram zie ik vaak van die bullet journal toestanden voorbijkomen en dat ziet er hartstikke leuk uit. En als veel werk. En als iets waarvoor je discipline moet opbrengen. En dat heb ik niet.

Vroegerrrr had ik wel een notitieboekje waar ik dingetjes in opschreef: To-Do-lijstjes, grappige dingen die mensen zeiden, brainwaves en brainfarts, etc. Maar op een gegeven moment was het boekje vol en ik heb nooit een nieuwe gekocht. Zo’n BuJo lijkt me best een aardige vervanger.

Ain’t nobody got time for that

Maar ik zie mezelf niet iedere week netjes overzichtjes maken en versieren en alles. Ik vind tekenen en een beetje doodlen leuk hoor, maar het moet geen verplicht nummertje worden. Dus ja. Kan ik misschien net zo goed een notitieboekje gebruiken. Toch?

Maar ik denk dat de ‘plan’-secties in zo’n BuJo me dan wel weer wat zouden kunnen helpen. En in een Passion Planner is dat natuurlijk nog veel meer, dus ging ik daarnaar kijken. Het eerste dat me opviel: DUUR. Pff. En ook hier geldt: ik ga écht niet alles supergestructureerd en netjes in zitten vullen.

Profesioneel plannen

Hoewel. Als ik het puur op mijn werk betrek, dan zou dat nog best wel handig kunnen zijn. Ik werk nu mijn lijstjes in Outlook en OneNote, maar daardoor zie ik nog wel eens wat over het hoofd. Ik heb geen waterdicht systeem. Een Passion Planner biedt volgens mij best wel handvatten daarvoor. Maar nogmaals: ik zie mezelf geen half uur per dag (of zelfs per week) planningen en lijstjes maken. Ga ik gewoon niet doen.

Dus: gewoon een notitieboekje dan maar? Een agenda hoef ik niet: ik heb Google Calendar en dat werkt heel erg prima. Marijn en ik hebben inzicht in elkaars agenda en kunnen makkelijk afspraken inplannen voor en met elkaar en de kinderen (Sinterklaasintocht waddup).

Brainfarts en timecapsules

MAAR ik mis dus wel af en toe een beetje die mogelijkheid om wat extra’s toe te voegen aan mijn To-Do-lijstjes, brainfarts en quotes. Nu schrijf ik wel eens gauw iets in mijn telefoon, kan ook, maar later notitieboekjes, etc. terugbladeren wordt daardoor wel onmogelijk. En zo’n timecapsule van je leven is toch wel erg leuk (net als zo’n 365-fotodinges wat ik eerder al deed, misschien wil ik dat in 2018 ook weer gaan doen. Maar dan privé, want zullen wel 183499433 kindjesfoto’s in komen).

Dus toch maar een BuJo op mijn Klaaslijst gezet. En nu nog bekijken hoe ik dat ding optimaal kan gebruiken voor van alles. Tips zijn welkom. Laagdrempeligheid is een vereiste, ik moet er geen jaren van mijn leven aan kwijt zijn en ik ben absoluut niet perfectionistisch. Het hoeft allemaal niet netjes en strak en geordend.

Bring it.

 

Tagged: , , , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comment (1)

  1. Voor mijn bujo gebruik ik een notitieboekje met lijntjes wat ik toevallig nog had liggen. Bullet journal is puur de naam van het systeem he, dat creatieve er omheen hoeft helemaal niet als dat niks voor je is. Ik vind het systeem heel prettig en gebruik hem ook meteen als agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *