10/04/2016 Dionne

Vakantiestress

Over een paar dagen ga ik op vakantie en de dingen die je daarvoor moet regelen jongens. Echt hoor. Ik moest:

 • Megaveel prakjes maken voor N. zodat ze niet verhongert tijdens mijn afwezigheid
 • Extra opvang regelen. Voor mijn kind. Niet voor Marijn hoor
 • Een koffer kopen
 • En muggenspul. En neusspray (voor in het vliegtuig, ik haat vliegtuiglucht: mijn neus gaat er altijd dicht van zitten)
 • Paspoort opzoeken (moet ik nog doen)
 • Korte broeken opgraven en dingen wassen
 • Bikini kopen

En dit zijn de 3 allerbelangrijkste punten:

 1. Teennagels lakken
 2. De muziek op mijn ipod updaten
 3. Nieuwe boeken op mijn ereader zetten

Punt 2 en 3 zijn sowieso Het Allerbelangrijkst Als Je Op Vakantie Gaat, maar 2 weken terug bleken ze nog eens Nog Veel Belangrijker Dan Normaal Gesproken Als Je Op Vakantie Gaat.

Want: de cheapass vliegtuigmaatschappij waarmee we vliegen voorziet niet standaard in een media-entertaintment systeem.

Daar moet je voor bijbetalen.

Ja.

Bijbetalen.

Nou, aangezien ik de laatste keren dat ik in een vliegtuig zat alleen maar oog had voor mijn boeken en eventuele luchtzieke medepassagiers (ik heb milde emetofobie. Google maar), omdat óf het bijgeleverde koptelefoontje niet werkte (óf de geluidspoort in de armleuning van mijn stoel kapot was, dus een nieuwe vragen was zinloos), óf het schermpje onscherp was/een barst had/alleen in een onmogelijke hoek te bekijken was, óf er alleen superflauwe films beschikbaar waren. In het Chinees.

Ik hoefde dus niet zo nodig extra centen neer te leggen voor een media-entertainment systeem. Het enige wat ik jammer vind, is dat ik nu waarschijnlijk ook niet zo’n vliegtuigicoontje over een wereldkaart kan zien vliegen, maar soit.

Alleen moet ik dan dus wel als een malle muziek en ebooks overzetten. Tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben, ben ik wel aan vakantie toe. En dan moet ik ook die pokkewas nog doen.

En waarom zou je eigenlijk weg willen als je ook met je Uggs in je tuin kunt zitten en er ergens een dwergje rondscharrelt?

 

Maar eerst even MMA- en kickbokswedstrijdjes kijken. Marijn en ik hebben dat vorige week ontdekt en nu ben ik van mening dat we ons televisieabonnement toch nog maar even niet op moeten zeggen. Dat terzijde.

Tagged: , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (3)

 1. Wat. Een. Gedoe. En dan ga je dus als ik het goed begrijp nog zónder kind op vakantie. Ik zie er enorm tegenop om de dingen te regelen voor mét kind.

  Waar ga je heen? Geniet ervan in ieder geval. X

 2. Oh ja, ik heb nog wel een tip voor muziek, weet niet of dat iets voor jou is, maar boeiend: Regina Spektor. Zij is awesome. Okbye.

 3. yvonne

  Dat dwergje is leuk.
  p.s: vergeet je zonnebrand niet. En een leeg flesje om deze na de douane te vullen met water. Want ik vind t belachelijk om 6euro voor een flesje water te betalen in het vliegtuig. En food. dat kom ik ook altijd tekort in het vliegtuig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *