02/06/2016 Dionne

Gymkneus is heus wel een beetje fit

Weet je wat ik jammer vind? Dat je ‘kiest’ voor ‘een sport’ en dat je daarmee andere ‘sporten’ automatisch een klein beetje uitsluit. Je hebt immers maar beperkt gelegenheid in je week om ergens gezond te gaan lopen doen, en de meeste sportscholen/-verenigingen werken nu eenmaal met lidmaatschap of abonnementen, en dan ga je niet zo snel meer ergens anders loeren.

Natuurlijk kun je ook wel een keer gaan squashen, of een surfplank huren of in een heel jolige bui een stukje gaan waterfietsen. Natuurlijk. Maar het zou zo leuk zijn om in een maand af te kunnen wisselen tussen verschillende sporten of activiteiten. Net waar je zin in hebt.

Ik wil niet kiezen

Wat mij dus echt een fantastische sport lijkt, is zo snel mogelijk over van die opblaashindernisbanen zien te klimmen. Laatst had ik sportdag van mijn werk en er was een opblaasklimbergdinges, 4 van die opblaassurvivalbanen en zo’n wipe-out-muur met gaten waaruit stootkussens kwamen die je van de muur af probeerden te beuken. Ik vind dat dus FANTASTISCH.

Alles is fantastisch

Daarnaast was er ook basketbal (vind ik wel leuk, maar ik kan en snap er niks van), volleybal (meh) en hockey. Ik haat hockey. Ik kan niks met sporten waarbij je je aan regels moet houden. Ik snap het gewoon niet. Met een opblaaskrokodil zo snel mogelijk in de bek van een enorme opblaasvis klimmen daarentegen, past helemaal in mijn straatje.

Meer, vaker, veel

Maar dat kun je dus niet wekelijks of maandelijks ergens doen. Superjammer vind ik dat. Of apenkooien, het zou toch fantastisch zijn als je je eens in de maand kon aanmelden voor een partijtje apenkooi-tikkertje?

Twee weken terug had ik een vrijgezellenfeestje waarbij er ook gesurvivald moest worden. Moesten we aan touwen over baggerpoelen slingeren en door een muur van autobanden klimmen. Ik vind dat leuk. Ik wil dat vaker doen. Maar dat kan dus niet.

Doe mij maar werk

Hetzelfde geldt trouwens ook voor werk. Ik zou best af en toe een dagje in een asiel willen werken, of willen behangen of schilderen. Of vrijgezellenfeesten willen organiseren, want ik ben er dit jaar achtergekomen dat ik dat superleuk vind. Maar ik heb al werk, en daar passen deze activiteiten helaas niet in.

Ik denk dat onze maatschappij misschien wel vele maten beter zou functioneren als je makkelijker meer afwisseling in je dagelijks bestaan zou kunnen aanbrengen. En dan niet op een SecondLove-manier (wtf is dat voor rare tendens?) of dat je wekelijks moet verhuizen, maar veel kleinschaliger. Wat vaker wat anders doen. Ander werk, andere sport, andere mensen spreken. Dat is toch leuk?

Kan ik toch wat

Bovendien kan dan zomaar blijken dat je misschien wel veel meer kunt dan je denkt. Zoals ik, gymkneus bij uitstek, die altijd als laatste gekozen werd en met een hockeystick alles raakt wat los en vastzit, behalve de bal. Ik ben geen fitgirl, heb nul discipline, abs heb ik nog nooit gehad en ambieer ik ook niet. Ik haat saaie oefeningen, kan mezelf precies nul keer opdrukken en ik hoef niet ‘de beste versie van mezelf’ te zijn, ik kan prima leven met de gemiddelde ‘versie van mezelf’ en die ‘versie’ is ook het makkelijkst te continueren. Maar ik kan wel knettergoed survivallen en ik kan ook best een stuk rennen.

Bijvoorbeeld met mijn opa, tante en neefje (want dit gebeurde ook nog na die sportdag) en dat is ook wat waard.

Als je het bijbehorende artikel wilt lezen, kan dat op de website van het AD.
Tagged: , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *