17/08/2016 Dionne

Knakker heeft middelvingers

Ik reed de A12 af richting Voorburg, de weg verbreedt dan van 2 naar 4 banen. Ik reed op de rechterbaan, die dus overging in 2 rechterbanen, waarvan ik op de linkerbaan bleef rijden. Zeg maar dat ik de omcirkelde auto was.

Dat doe ik vrijwel dagelijks en zonder problemen. Volgens mij doe ik dan niks verkeerd. Volgens mij doe ik het dan juist goed. Maar ik kan ernaast zitten.

Dat was in ieder geval wel de mening van een hork in een Mercedes die van links kwam en op mijn baan wilde rijden, en mij daarmee keihard afsneed.

Ik toeteren.

Hij heel, HEEL boos gebaren en wijzen dat ik naar de meest rechter baan had gemoeten.

Ik nee schudden.

Hij steekt zijn middelvinger op.

Ik wil niet lullig zijn en zijn vinger onbeantwoord laten, dus uit solidariteit steek ik ook maar een middelvinger op.

Hij, met alle passie en emotie die vanuit zijn tenen moet komen, smijt 2 middelvingers met veel misbaar richting zijn achteruitkijkspiegel.

Ik schiet in de lach.

We rijden verder, hij moet dezelfde kant op als ik. We naderen een rotonde waarbij fietsers voorrang hebben. Er komt een fietser aan. Ik denk bij mezelf: ‘Zal je zien dat hij die fietser ook afsnijdt’, en verdomd. Fietser vol in de ankers. Ik netjes stoppen. Natuurlijk. Nu ga ik modelchauffeur spelen ook.

Bij het volgende stoplicht sta ik weer achter hem en ik begin te hopen dat hij bij dezelfde organisatie werkt als ik. Ik hoop het echt van harte. Ik zie al helemaal voor me dat ik achter hem aan de garage in rijd, naast hem parkeer en we gelijktijdig uitstappen. En dat ik dan vraag:

‘Hee, ik zag dat je duidelijk een probleem hebt. Gaat het wel goed met je? Voel je je wat neerslachtig de laatste tijd? Wil je er soms over praten? Is je auto soms een verlengstuk van iets wat je mist, gevoelsmatig?’

We staan voor het laatste stoplicht, voor ik de garage in moet rijden. Ik ga naar rechts. Hij rijdt rechtdoor.

Ik ben heel erg teleurgesteld.

 

Tagged: , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *