25/04/2018 Dionne

Mini-update zonder plaatjes

Mennnn, toen ik de naam van mijn blog in wou typen kwam ik terecht op een pagina van mijn werk omdat ik die kennelijk vaker gebruik dan mijn eigen blog. Goed. Lang geleden bla bla, zo veel gebeurd, bla, hoe is het met jou bla, met mij gaat het bla.

Ik werd vorige maand ZIEK jonges. Mijn hemel, wat heb ik me ziek gevoeld. Ik denk dat ik voor het laatst als kind zó ziek ben geweest, alleen duurde het vroegahhh slechts een dag of 2 (hooguit 3) en nu was ik 2 weken geveld. Echt geveld. Eerst had ik griep, en dat ging over in de heftigste voorhoofdsholteontsteking gooit. Ik kon alleen maar denken ‘was bevallen nou echt erger dan dit kan niet hoe dan whut’ en ‘auuuuuuuuuuuuuuu’.

Maar toen was ik niet meer ziek en werkte ik nog 2 dagen en daarna gingen we naar Marrakech. Had ik van tevoren vette stress over gehad, want die kinderen waren ook allebei ziek geweest, met oorontstekingen en snot en ellende en met oorontsteking in een vliegtuig zitten is natuurlijk een Heel Slecht Idee. Maar het ging goed, zowel de vliegreizen als de vakantie zelf. Sterker nog: het was superleuk. Dus nu zijn Marijn en ik meteen maar nieuwe vakantieplannen aan het maken. We overwogen heeeeel kort eventjes India, maar kwamen vrijwel direct tot de conclusie dat dat nog even te hoog gegrepen was, voor ons dan. Dus nu kijken we naar Kroatië. Ook leuk. Denk ik, geen idee.

Nu even een lijstje van dingen waar ik me mee bezighoud:

Kikkervisjes. Mijn schoonvader had kikkerdril in de vijver en wij (N) kregen een bak met 47 kikkervisjes mee. Inmiddels zijn het er nog maar 24, verdeeld over 2 bakken, want die 47 hadden het een beetje te benauwd met z’n allen. Dus ik heb er 23 in de sloot gegoten, waar ze waarschijnlijk meteen worden opgevroten door alle 839398290 andere kikkers die daar zitten. Het is echt bizar hoe veel kikkers daar wonen. Ik kon er ‘s nachts niet door slapen toen we hierheen verhuisden, zo’n herrie maken die beesten. Maar die kikkervisjes zijn leuk en ik word helemaal zen als ik ze observeer. Wat minder zen word ik van iedere dag het water verversen (het wordt al troebel als je ernaar kijkt) en die beesten eruit vissen met een zeer ongeschikt theezeefje, maar goed, je moet wat overhebben voor je zen-heid.

Borstvoeding. Ja nou in Marrakech was mijn productie weer even ENORM omdat L natuurlijk niet zo veel kon eten daar, dus extra dronk. Moest ik thuis weer als een speer af zien te bouwen omdat ze inmiddels 10 maanden is en ik eigenlijk niet meer wil kolven, of hooguit 1 keer per dag. Ik kolf snel, dus als ik niet af hoeft te wassen ben ik op een werkdag slechts een kwartiertje eraan kwijt. Maar met die megaproductie ging ik het daarmee niet redden. Gelukkig had ik na de vakantie nog een weekje vrij, en heb ik die megaproductie weer een beetje weten te temperen. Ik zit nu op 3 voedingen per dag en dat vind ik helemaal prima. Geen ploftieten meer, hoezee.

Het weer, jonges, het WEER. Het is genieton. Die week na Marrakech voelde bijna nog meer als vakantie. Lekker in de tuin zitten, naar het strand, kijken naar een bloot peutertje dat met zand en water in de weer is en een baby die takjes en schelpen eet.

Lezen. Ik heb een nieuwe Kobo en een Kobo Plus-abonnement en ik lees me een slag in de rondte. Dit jaar las ik (uit mijn hoofd) 11 boeken, ik ben nu bezig in de 12e. En ik vind het heerlijk. Soms lees ik maanden niet, terwijl ik het zo leuk vind, maar dat abonnement is een goede stok achter de deur, want als echte Hollander moet ik natuurlijk wel mijn geld eruit lezen. Dus dat doe ik. Al moet ik bekennen dat het soms lastig is tijd ervoor te vinden, maar tussendoor weet ik vaak wel een paar minuutjes mee te pikken.

Motorrijles. Ja, dat doe ik ook nog steeds. Het gaat een beetje op tempo dikke stront door een trechter, mede doordat ik alleen op zaterdag kan. En als ik dan een weekje weg ben, de instructeur een weekje weg is, het vriest, sneeuwt of ik DE GRIEP DES DOODS krijg, zijn er soms ineens weer een paar weken voorbij. En dan moet ik er weer opnieuw inkomen, etc. Maar de theorie heb ik gehaald, en over een maand ga ik proberen deel A te halen. En dan hoef ik alleen nog maar deel B en kan dat papiertje ook weer ergens gaan liggen te verstoffen. Want geld voor een motor heb ik niet.

Dus, even een snelle update in 10 minuutjes. Hoestmetjoudan?

Tagged: , , , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (4)

 1. Haha dikke stront door een trechter. Stukgaan dit. Super gaaf dat je motorrijlessen volgt. Ik was zooo jaloers op je Marrakech foto’s en riep de hele tijd tegen mijn man: kijk! Daar hadden we ook kunnen zitten ipv de miezerige regen van Ierland. Maar hem ga ik daar niet snel mee naartoe krijgen. Kikkervisjes zijn the best en inderdaad zeer rustgevend. Behalve als de vaas kapotspringt met schoolkikkervisjes. Dat had ik vorig jaar. Leuke update.

 2. Ik weet niet wat ik moet zeggen, behalve dat ik het altijd leuk vind als je weer een blogje hebt geschreven.

 3. Nikita

  Ow super naar marrakesh met de kindjes !!
  Ik had een hele tijd terug het horrorverhaal van de bevalling gelezen omdat ik zelf ook zwanger was en heel nieuwsgierig.
  Ben ook bevallen 20 maart en na 14uur weeen hebben ze een keizersnede gedaan… dusja best lullig
  En nu 5 weken later zitten we terug in het ziekenhuis, meneertje heeft een ontsteking.
  Maar is superlief en eigenlijk geen moeilijke baby. Alleen slaap mis ik heel erg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *