27/11/2017 Dionne

Nieuwe en lopende zaken

Zo blog je nooit, en zo blog je bijna nooit.

Maar ik maak nog wel eens wat mee hoor, soms. Lijstje:

Sport

Ik ben gestopt met Bevallen&Bootcamp of Zwanger&Bootcamp of Hormonen&Bootcamp. Nou ja, ik ben niet ‘gestopt’, het is gewoon afgelopen en dat vind ik helemaal prima. Het begon altijd op de onmogelijke tijd van kwart voor 7. KWART VOOR 7!! Dat is toch ondoenlijk mensen? Ik werk in Den Haag en heb minimaal een uur reistijd. Moet je dus eigenlijk half 5 van werk vertrekken om te kunnen sporten (want kinderen halen, baby voeden, zelf nog wat eten, etc.). Ik was dus steevast te laat. De laatste keer heb ik het niet eens meer geprobeerd en heb ik onderweg patat gehaald, dat in de auto opgevroten en kwam wederom naar frituur stinkend aan bij mijn pufklasje. Net als de eerste keer dus.

Miet

Maar omdat ik nu eenmaal toch af en toe van mijn luie kont moet komen wil ik van dat restje zwangerschapskilo’s af, ben ik wel weer begonnen met FitCombat (in de volksmond hier thuis ook wel ‘kickboksen voor mietjes’ genoemd omdat het een training zonder sparren is). Na de warming-up voelde ik me nog helemaal fris en ik dacht er zelfs al over na om volgende keer weer ‘gewoon’ te gaan kickboksen, maar na de training voelde ik mijn benen niet meer, had ik buikpijn en was ik een beetje misselijk. Dus ik blijf voorlopig maar even een mietje. Echt bizar dat ik die training met 38 weken zwangerschap gewoon beter volhield. Kun je nagaan hoe sneu het is gesteld met mijn conditie.

Verder deed ik een les Krav maga voor Rotterdam Sport (blog is nog niet online, als ‘ie dat wel is plaats ik wel weer een linkje) met Laura (die er al wel over geblogd heeft). Vond ik echt superleuk. Misschien wil ik dat er een tijdje bij gaan doen.

Werk

De eerste week voelde het alsof ik niet weg was geweest, de eerste maand had ik toch wel dikke stress en een overvolle mailbox (nog steeds trouwens). Ik begin nu eindelijk het gevoel te krijgen dat ik er weer een beetje in zit (ben 2 maanden geleden begonnen!). En nog kom ik bijna dagelijks dingen tegen die veranderd zijn tijdens mijn verlofperiode, of gebeurtenissen waar ik geen weet van heb. Kennelijk kun je behoorlijk wat missen in 5 maanden, zelfs in de zomerperiode.

Ik heb er nog wel een beetje moeite mee hoor, weer aan het werk. Ik werk nu 2 uurtjes minder dan eerst en ook nog eens een halve dag thuis, maar nog steeds heb ik wekelijks minstens 6 uur reistijd. Dat is dus ruim een halve werkdag die er nog ‘bij’ komt. Ook is het nog een beetje zoeken naar hoe ik mijn halve thuiswerkdag het beste kan besteden. In principe was de middag bedoeld om tijd met L door te brengen, alleen is L steeds zo kapotmoe van de crèche waar ze ‘s ochtends is, dat ze de hele middag ligt te maffen. Zit je dan met je goeie gedrag en je ouderschapsverlof. Ging ik alsnog maar werken. Vorige week heb ik zelfs onder crèchetijd een motorrijles gepland, en zou ik ‘s middags werken terwijl L dus thuis lag te slapen. Was ze weer de halve middag wakker ineens. Zul je altijd zien.

Soort telefoondoodle maar dan met een mandarijn (stond in de wacht)

Lekker recreëren

Ja hobby’s, ik heb ze. Ik ben dus begonnen met motorrijles. Een beetje in een opwelling, omdat ik dus schijtziek werd van die reistijd en files iedere (werk)dag. Een motor is natuurlijk helemaal niet praktischer (waar laat je je maxi-cosi?), maar na die eerste proefles dacht ik dat ik net zo goed door kon gaan. Dan had ik dat rijbewijs maar. En inmiddels vind ik het eigenlijk toch best wel leuk. Ik kijk nu al op tegen leren voor mijn theorie, maar goed.

Ook ging ik naar Helldorado – EINDELIJK. Keek ik al weken naar uit. Vriendin Knerk (zo heet ze natuurlijk niet echt, maar zo noem ik haar wel) en ik gingen eigenlijk alleen voor The Darkness, waar we beide fan van zijn. Maar in de aanloop ernaartoe kwam ik erachter dat er dus veel meer acts te zien waren die me interessant leken (volledige titel was Helldorado – The Rock&Roll Freakshow, klik voor video). Er was een spookhuis (dat was nogal meh, maar goed +1 voor de moeite), een messenwerp-act, iets met vuurspuwers, een band met een groengeverfde leadzanger in een cape (?) en The Rock&Roll Wrestling Bash. Het was hilarisch en ik heb een hele lekkere hamburger op met Jalapeno-pepers en sliep in een chill hotelbed die nacht dus dikke prima.

Nog meer groene mensen

Beetje jammer dat ik (extra) moest kolven omdat ik weer verstopte melkkanaaltjes had (wat een timing weer) en dat mocht doen bij de ehbo, waar een groene vrouw boven een plastic zakje hing. Alleen was zij niet geschminkt. Knerk stapte later bijna in dat zakje kots, ik maakte een opmerking over dat de lichaamssappen wel erg rijkelijk vloeiden daar en verder werden we bijna weggestuurd door de hamburgerchefkokbakker-persoon die zich afvroeg wat wij daar te zoeken hadden. Midden in zijn monoloog zei ik maar dat ik aan het kolven was (kan ik kennelijk erg discreet, hij had het niet eens door) en toen schaamde hij zich erg en dat was weer vermakelijk. Geen gratis hamburger gekregen helaas.

Ook gingen Marijn en ik met de buurman naar Thor vs Hulk en dat was erg vermakelijk. En in januari ga ik met Femke naar Lady GaGa en daar zit ik ook al maanden voorpret van te hebben (zelfs nog extra omdat het concert eigenlijk in oktober zou zijn).

Andere film (Logan), en niet in de bioscoop, maar wel Marvel. En pizza.

Kindjes

Ja die heb ik ook nog. En daar wou ik nog een en ander over vertellen, maar dit verhaal is alweer ellenlang, dus komt later. Een ‘Nieuwe en lopende zaken – kindereditie’ of zo. Alvast korte preview: ze zijn geweldig en het gaat goed. Mamadag is nog steeds mijn lievelingsdag.

Tagged: , , , , , , , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *