18/02/2017 Dionne

Updateje

Schrijf je dat zo? Anyhow, ik heb voor de verandering weer niks meegemaakt, maar aangezien jij als 1 van mijn 3 trouwe bloglezers, misschien bezorgd bent over hoe het met me gaat aangezien ik zo lang niks heb gepost, vertel ik maar even dat ik nog leef en het goed met mij gaat.

Hoewel ik er niet zo uitzie trouwens. 

LELIJK

Een paar jaar geleden had ik voor het eerst een ontstoken oog en behalve dat dat pijnlijk en irritant is, ziet het er ook nog eens niet uit. Helaas komt het sindsdien met enige regelmaat (steeds vaker??!! Waarom?) terug en dan heb ik dus weer een dik rood oog en zie ik eruit als Quasimodo. Zo erg is het dit keer gelukkig niet, maar het is wel zo erg dat ik geen mascara durf op te doen, dan wordt het namelijk supersnel wél grotesk. Dus loop ik al anderhalve maand mascaraloos rond, en dat heeft weer als gevolg dat mensen me constant vragen ‘of het wel goed met me gaat?’ en ‘of ik soms ziek ben?’

Zo veel verschil maakt dat laagje mascara dus. Ik draag verder geen make-up, vroeger nam ik in de winter nog wel de moeite mijn wallen weg te smeren, maar ja, ik heb tenslotte een bril dus why bother? Maar die mascara die mis ik toch wel erg. De eerste week niet hoor, toen vergat ik nog dat ik er ‘ziek’ uitzie en kon ik bovendien lekker in mijn ogen wrijven. Maar nu we zo’n 5 weken verder zijn, word ik mijn eigen ‘zieke’ hoofd wel een beetje zat. Dus met z’n allen even duimen dat het oogzalfje snel aanslaat en ik weer lekker aan de gang kan met mijn mascararoller.

Vretenvretenvreten

Verder ben ik lekker vadsig aan het worden. Echt jonges, de kilo’s vliegen eraan. Ik vreet me ziek aan zure matten en andere zure snoepjes, Ben&Jerry’s en nou ja, eigenlijk alles wat los en vast zit. Ik dacht ik zie wel wanneer het de spuigaten uit gaat lopen, en dat is dus nu. Bij mijn eerste zwangerschap kwam ik in totaal 10 kg aan, nu ben ik 5 maanden zwanger en zit er al bijna 9 kg bij.

Ik moet dus een beetje dimmen van de verloskundige (en van mezelf) (lukt nog niet zo goed, gisteren tijdens spelletjesavond een zak M&M’s en een Cornetto op) (en zure matten), en als ik bij de volgende controle weer zo snel zo veel ben aangekomen ga ik denk ik maar voor een suikertest. Gewoon om zwangerschapsdiabetes uit te sluiten. Aan m’n gezicht zie je namelijk niks, ik heb nog net zo’n ingevallen hoofd als altijd, maar mijn buik groeit wel erg hard, dus ik hoop natuurlijk niet dat ik een baby van 9 kg moet gaan baren straks. Maar aangezien ik verder niet in de risicogroepen zit qua leeftijd, gewicht en etniciteit, ga ik er vooralsnog van uit dat het wel los zal lopen.

Blijblijblij

Ondanks dat ik tonnetje rond word, voel ik me zo veel fitter en fijner deze zwangerschap. Ik ben daar zo blij mee, dan neem ik die extra kilo’s wel voor lief (tenzij zwangerschapsdiabetes). Ik heb zojuist weer een kickbokstraining gevolgd, dat lukt nog steeds 1 keer per week en in april begin ik met zwangerschapsbootcamp. Ik heb eigenlijk nul klachten. Af en toe een beetje buikpijn, maar dat mag geen naam hebben. Waar ik tijdens mijn vorige zwangerschap bij de bekkenfysio liep voor mijn stuitje, 7 maanden misselijk was en geen 5 min kon wandelen zonder harde buiken te krijgen, gaat het nu allemaal van een leien dakje. Zo fijn, zeker aangezien dit zeer waarschijnlijk mijn laatste zwangerschap is én ik tenslotte al een bijna-peuter heb rondlopen. Maar goed, ik moet nog zo’n 16 weken, dus ik durf er niet van uit te gaan dat het zo zal blijven. Maar vooralsnog is dit een veel prettigere ervaring.

Dus. Nou. Gaat goed. Jeej.

Tagged: , ,

About the Author

Dionne 31 - moeder - vriendin - zus - niet-vinexwijk - veelvraat - fascinatie voor horror, folklore en andere gory verhalen - incidenteel fanatiek aan het hardlopen en kickboksen - lui varken - muziekliefhebber - geen robot - boodschappenhater - burgertrut

Comments (5)

  1. Corné

    Je zou t van mij niet verwachten maar heb je blog gelezen! Mooi geschreven, zo ken ik mn nicht weer:) en weg met dat oog!

    • Dionne

      inderdaad niet van je verwacht 😛 En dat oog mag van mij wel blijven hoor, anders heb ik helemaal niks om mascara op te smeren straks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *