26/02/2016 Dionne

40 weken

Vorig jaar was ik op deze dag precies 40 weken zwanger. Oftewel: 26 februari was mijn uitgerekende datum.

Die dag was er echter in geen velden of wegen een wee te bekennen en ik had ook helemaal niet het idee dat ik ieder moment kon bevallen. Ik vond het wel lekker, een beetje chillen, beetje wandelen en fietsen, babykleertjes wassen en heel weinig doen. Een levende broedmachine was ik. En ik had geen idee wat me te wachten stond.

Testtest

Zo gek. Nu ben ik al bijna een jaar moeder (4 maart is De Grote Dag) en het is al zo normaal. Op 16 juni deed ik de eerste test. Niet omdat ik echt dacht zwanger te zijn, meer om het uit te sluiten zodat ik gewoon wijn kon drinken en zo (had ik het weekend ervoor nog wel gedaan). Ik wilde de test al weggooien toen ik ineens een heel, héél licht streepje dacht te zien. Hartkloppingen overal en Marijn zat nietsvermoedend in de woonkamer. Omdat het zo’n licht streepje was, besloot ik een paar dagen te wachten en nog een keer te testen voordat ik hem een zenuwinzinking zou bezorgen. Ik kon natuurlijk geen paar dagen wachten en testte de volgende dag al.

Gewoon gek

Op woensdagochtend 18 juni zaten we samen in de auto, onderweg naar een congres waar we zouden werken. Ik zei: ‘Zal ik eens wat vertellen?’ En hij zei iets als ja best of zo. En ik zei: ‘Raad maar’ en toen wist ‘ie het eigenlijk meteen. En die dag hebben we dus nog tussen een berg collega’s gestaan en af en toe blikken van verstandhouding uitgewisseld en ons afgevraagd of ik eigenlijk wel die wraps met zalm mocht eten (wel gedaan, bleek niet te mogen. Oeps.) en ik voelde me een beetje raar en ‘verliefd’ en overrompeld. Maar bovenal toch wel heel blij.

Ik stond bij een tafeltje dus die verboden wraps weg te stouwen en Marijn stond me vanaf een afstandje te bekijken. Hij kwam naar me toe en zei dat hij me nu heel anders zag en het voelde zo onwerkelijk allemaal.

Maar wel heel fijn.

Tet

En nu hebben we een klein meisje dat al bijna 1 wordt, en heel hard ‘TET!’ roept en achter een karretje loopt en dan heel trots achterom kijkt. En ik vind haar zo lief, met d’r dikke wangen en piekhaartjes, dat ik nooit weet of ik nou naar haar wil kijken of haar plat wil knuffelen.

En ik ben nu 2 kg lichter dan voordat ik zwanger werd. Dat is ook niet verkeerd.

 

Kijk ze nou samen Teletubbies kijken
Tagged: , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (3)

  1. omg ik kan er niet tegen als je van die lieve dingen schrijft over Marijn en N dan word ik helemaal emo als een niet-nader-te-noemen andere blog dinnie

  2. Gek hè (of eigenlijk niet zo heel gek ;-)) dat je je niet meer voor kunt stellen hoe het is geweest en hoeveel je kunt voelen voor zo’n klein mensje!

    In ieder geval alvast gefeliciteerd met jullie meisje! Bijna één jaar, een echte mijlpaal (alweer :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *