13/04/2017 Dionne

Aftellen: week 31 en een beetje (en een vraag)

Gaat goed hè met die aftelupdates. Aftel-updates. Ik lees het nu zo: aftullupdeets. Goed. Afgelopen week was ik dus op vakantie naar Gran Canaria en daar deed ik zo weinig mogelijk en dat is erg goed gelukt. De terugvlucht was minder, maar daar heb ik al bijne 1400 woorden aan gewijd en dat lijkt me wel voldoende. Over de vakantie zelf kan ik kort zijn: lekker warm. Ik post nog wel een keer een fotoverslagje. Waarschijnlijk in november, want ik ben altijd zo lekker up-to-date hè.

What’s new?

Even zien, waar was ik geëindigd vorige keer. Maandag 27 en dinsdag 28 maart: gewerkt. Woensdag: vrij. Geen flauw idee wat ik gedaan heb. Ik ben vast even bij mijn opa en oma langsgegaan. Donderdag: werken. Ik moest een training volgen met heel veel broodjes en muffins en dingen, dus heb later die middag met een buik die op ontploffen stond N. uit de crèche gehaald. Dat weet ik nog wel. Vrijdag: werken. Nogal eentonig, maar ja. ‘s Avonds weer nepkickbokstraining en per april begin ik even een nieuwe alinea.

Zaterdag 1 april: Ik besloot dat het wellicht handig was om een Kobo Plus-abonnement af te sluiten via Bol.com. Dan zou je dus onbeperkt ebooks kunnen lezen op je ereader voor 10 euro per maand. En aangezien ik de week erop op vakantie zou gaan en deze maand ook met verlof ga, leek me dat wel een goed idee. Maar daar dachten Kobo, Bol en mijn ereader anders over. De halve zaterdag was ik kwijt aan contacten met de helpdesks van Kobo en Bol om een paar ebooks op mijn ereader te krijgen, zonder succes. Dit ging ten koste van belangrijkere zaken, zoals koffers inpakken en mijn telefoon leegmaken zodat ik vakantiekiekjes kon schieten.

Even tussendoor: kijk die kleine grote meid nou.

Zondag 2 april: Nog steeds in conclaaf met Kobo en Bol. Zonder succes. Ik vind het fijn dat helpdesks tegenwoordig zo benaderbaar zijn hoor, en dat alles via Twitter of chat kan. Nadeel daarvan is echter wel dat je constant met een nieuwe medewerker te maken hebt, die exact dezelfde vragen stelt als zijn/haar voorgangers. Tip voor helpdeskmedewerkers: lees a.u.b. even de gespreksgeschiedenis door zodat je weet dat ik mijn ereader al 3 keer heb gereset en geüpdatet okbedankt.

‘s Middags toch maar ereader aan de kant gelegd en wat kleren in een koffer gemikt. Daarna kwam de oppas en toog ik met Marijn naar een vreetschuur om de 75-jarige verjaardag van mijn oma te vieren. Wederom vrat ik me helemaal te barsten en had de hele avond spijt en last van maagzuur. Die baby kon geen vinger meer verroeren, zo vol zat die buik.

Maandag 3 april t/m maandag-/dinsdagnacht 11 april: vakantie. Kom ik later op terug. Of niet, want zo ben ik.

Dinsdag 11 april: Marijn, N. en ik helemaal naar de gallemiezen van vermoeidheid en after-vakantie-blergh. We hebben de hele dag Peppa Pig en Teletubbies gekeken en verder deden we niks. Ik heb niet eens mijn koffer uitgeruimd.

Woensdag 12 april: Toch maar koffer uitgeruimd en wat wassen gedraaid. N. moest nodig naar de kapper (ze heeft van nature coupe paardenbloem en als je dat niet tijdig bijpunt wordt het coupe Bob Marley. Net een klein Stampertje is ze, maar dan met dun pluishaar). Zelf werd ik ook gelijk even geknipt en ik schrok me kapot bij het afrekenen. Ga ik voortaan anders doen. Daarna wilde N. nog niet naar huis, dus gingen we nog even naar de bieb (inmiddels had ik de hoop op een functionerend Kobo Plus-abonnement al opgegeven) om nieuw leesvoer voor N. en mij te halen. Marijn was uit eten met collega’s, dus kookte ik een shitload aan asperges voor mezelf (N. at ze niet. Sowieso at ze op vakantie nauwelijks en thuis lijkt het nog niet veel beter te gaan). Gelukkig ging ze wel lief slapen, al begreep ze niet waar haar papa nou bleef. ‘Papa werken? Papa niet thuis?’ Die had ze tenslotte een week lang 24/7 gezien, dus ja. Beetje afkickverschijnselen had ze wel.

Donderdag 13 april: N. moest voor het eerst sinds de vakantie naar de crèche. Dat was een drama. Ik heb haar in de armen van de voor haar meest vertrouwde leidster gepropt en heb me uit de voeten gemaakt. Ze wou echt niet van huis, ik mocht niet gaan werken en uiteindelijk vluchtte ze zelfs naar boven om in haar bed te gaan liggen toen ik haar jas en schoenen wilde aantrekken. Ze wou liever slapen dan naar de crèche. Zo zielig. Ze heeft soms van die fases van verlatingsangst, en die vakantie viel precies midden in zo’n fase. Extra lastig dus.

Daarna ging ik naar de verloskundige. Alles was weer prachtigmooi, al ben ik nu evenveel aangekomen als tijdens mijn vorige zwangerschap in totaal: 10 kg. Nou ja. Ik was lichter toen ik deze keer zwanger werd, dus ik geef mezelf 2 kg extra marge. Of eigenlijk interesseert het me geen moer. Ik voel me goed. Na de verloskundige even bloed laten prikken en het is wel duidelijk dat je tijdens een zwangerschap meer bloed in je lijf hebt. Die vrouw die me prikte kon het nauwelijks bijbenen met het vervangen van de buisjes, binnen 3 seconden 3 buisjes gevuld. Geen grap.

En toen was het toch echt tijd voor werk.

Daarna N. weer opgehaald van de crèche waar ze zich helemaal te barsten had gevroten. Gelukkig maar. Thuis ging ze nog even door met zalm en broccoli, dus ik geloof dat de vakantiedip redelijk voorbij is.

Verder:

..ga ik toch maar een zwangerschapsshoot doen. Bij N. heb ik dat niet gedaan, ook al maakte Marijn wel iedere maand een buikfoto. Ik heb dus wel wat dikkepensfoto’s, maar niet een echte ‘shoot’. Aangezien er geen plannen voor een derde kindje zijn, ga ik dat nu toch maar doen. Alleen weet ik dus niet zo goed wat ik wil. Tips, anyone? Ik hoef niet zwijmelend met mijn handen in een hartjesvorm op mijn buik tegen een boom geleund of iets dergelijks. Aline gaat de foto’s maken, dus durf ik dat soort dingen niet eens te opperen. Lacht ze me vierkant uit. Maar ja. Wat dan wel? Marijn en N. gaat niet mee. Ik wil een beetje natuurlijke beelden, gewoon voor mezelf. Met blote buik, want die is vet mooi. Met nadruk op vet. Maar waar laat je je handen als je niet je buik gaat zitten vasthouden? En wat doe ik met mijn hoofd? En haar? En kleding? Ik ben zoekende. Help. Stuur #inspi.

Waar laat je je handen als je geen boek of telefoon vasthoudt?
Het kost wat, maar m'n haar is wel goed geknipt. Vind ik.
Vlekken zitten op de spiegel, niet op mijn shirt.
Tagged: , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comment (1)

 1. yvonne

  Ik vind een silhouetfoto erg mooi. En een waar alleen je lijf zichtbaar is zonder je hoofd, van de zijkant genomen. Klinkt stom zo maar dan zijn alleen je buik en borsten in beeld en dat geeft ook een mooi effect.
  Ik zag ook een leuke foto van een buik ( van voren genomen) met photoprops ervoor van een bril en een snorretje.( Misschien voor jullie meisje leuk met een strik en een roze mond?)
  En een hele stoere van bovenaf genomen waarbij de vrouw gewoon op de grond zat.
  En een van voren genomen waarbij ze op een smal houten bankje zat en aan beide kanten een been. Ze had stoere kleding aan( zwarte nepleren legging denk ik) en een zwart openvallend colbertje en hakken maar dat is misschien een beetje to mutch want ik zie eigenlijk nooit zwangere vrouwen op hakken.
  En een waarbij je (naakt) op de grond ligt met je benen gekruisd omhoog tegen de muur.

  Oh jeetje, foto’s en houdingen omschrijven is best moeilijk. maar zag de foto’s random op google, ze kwamen niet bij een site vandaan dus kon ook geen linkje plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *