26/04/2017 Dionne

Aftellen: week 32-33

Zo. Nou. Ik heb heel veel gedaan afgelopen tijd en ik ga er een heel lang en saai verhaal van maken. Dus haak nu af of pak even thee erbij of zo.

Vorige keer was ik geëindigd bij 13 april, dus nu ga ik haarfijn op chronologische wijze uit de doeken doen wat ik van 14 t/m 25 april heb gedaan. Het is erg oninteressant (er zijn maar weinig ‘dagboekblogs’ die ik verdraag), dus bij dezen ben je gewaarschuwd.

Vrijdag, zaterdag en Pasen

Ja dat was dus dom, ik dacht dat dit een bedrijfsvrije dag was. Niet dus. Moest ik ineens een dag extra werken, gevoelsmatig. Ik had afgesproken op kraamvisite te gaan en zo, maar dat ging dus niet door. ‘s Avonds ging ik weer FitCombatten (ik kan echt helemaal niks met die naam), oftewel: contactloos ‘kickboksen’. Ook ging ik vermoedelijk te laat naar bed, want, stond er een fotoshoot gepland in het bos. Geen zwangerschapsshoot of zo hoor, maar ik kan er hier niks over zeggen omdat de aanleiding voor deze ‘shoot’ soms mijn blog leest. Goed verhaal weer. ‘s Middags kwamen mijn schoonouders even langs en ook mijn opa en oma stonden ineens voor de deur. Hadden we plots een huis vol visite. 

Spot het ei

Zondag maakte Marijn van die Danerolles-croissantjes die niks met croissants te maken hebben, maar waarvan ik het superleuk vind als je dat blik openmaakt en dat deeg eruit ‘explodeert’ als het ware. Fascinerend vind ik dat. Zelf perste ik sinaasappels en dus hadden we best wel een Paasachtig ontbijt. Maandag kwamen mijn zussen + aanhang + koters en mijn moeder langs, om eieren te zoeken en te eten. Mijn moeder had de catering verzorgd en belachelijk veel voer meegenomen. Wel heel lekker allemaal.

Dinsdag 18/woensdag 19 april:

Werken, en uit mijn werk had ik mijn eerste Zwangerschapsbootcamp-les. Ik maakte gelijk een goede indruk, want ik was ten eerste te laat en ten tweede kwam ik al patat vretende de deur door. De tijd is nogal ongunstig (ik werk in Den Haag, dus heb redelijk wat reistijd), dus ik moest gehaast een patatje naar binnen schuiven en was superslecht voorbereid. Ik had geen sportsokken en kon geen bidon vinden, dus heb een drinkbeker van N. meegenomen.

Story of me life

Bootcamp vond ik trouwens nog best wel zwaar. Ik had verwacht dat het niet zo heftig zou zijn, en qua conditie was het ook niet zo veeleisend, maar we deden oefeningen die ik niet gewend ben en aangezien ik nogal slap ben, voelde ik mijn armen wel regelmatig trillen. Bovendien had ik ‘s middags al een yogasessie achter de rug (was onderdeel van een afscheid van een collega). Ik ben niet voor yoga in de wieg gelegd, al kan ik wel een crowpose, zelfs met zwangere buik. Of misschien werkt die buik wel in mijn voordeel, goed zwaartepunt in het midden?

Anyhow, ik had dus behoorlijk wat spierpijn woensdag, maar toch ging ik ‘s avonds ook weer kickboksen. Liefst ga ik vrijdag of zaterdag, maar beide dagen waren deze week geen optie. De rest van de week liep ik kreupel van de pijn, ik heb waarschijnlijk een pees verrekt of iets dergelijks. Niet te harden. Ook ging ik woensdag nog wat boodschappen doen en verf uitkiezen met N. voor de babykamer. N. had weer aardig wat aanspraak, waar ik deze blog over schreef. ‘s Middags ging ik ook nog op kraamvisite bij een vriendin die in maart een dochtertje heeft gekregen. Echt leuk, zij en een andere vriendin hebben allebei recent een dochter gekregen en ik binnenkort dus ook weer, hebben we 3 kleine meisjes.

Donderdag 20/vrijdag 21 april:

Marijn en ik moesten weer werken, dus N. ging naar de crèche. Nou, had ze niet zo veel zin in. Vlak voor onze vakantie is er weer zo’n fase begonnen waarin ze nergens heen wil zonder ons, dus de laatste keren naar de crèche waren een klein beetje een drama. Gelukkig halen we haar aan het eind van de dag wel weer vrolijk op, maar echt leuk is het niet om een overstuur kind achter te laten. Gelukkig doet Marijn dat meestal.

‘s Ochtends hadden we een afspraak bij het gemeentehuis om het ‘ongeboren kind’ te laten erkennen door Marijn. N. moest mee, maar die dacht dat ze naar de crèche moest, waardoor ze lekker zat te piepen bij het gemeentehuis. Dat ik er was klopte niet (op vrijdag is ze altijd bij Marijn) en ze wilde ook per se boodschappen doen (ook vaste prik met Marijn op vrijdag). Zat ze maar bij die ambtenaar te klagen dat ze ‘toehappen’ (boodschappen) wilde doen. Zij liever dan ik, dus daarna konden zij en Marijn gelijk naar de Lidl en ik door naar Den Haag.

‘s Avonds had ik afgesproken met Laura en Lisa om wat te eten en daarna naar de verjaardag van Lianne te gaan en haar deze walgelijke kattentrui te geven. We aten bij September en sindsdien denk ik elke dag aan de ‘skirts steaks'(?) die ik daar op heb. Vet lekker.

Gezellig wel

Weekend 22/23 april:

..had ik een kater. Niet echt natuurlijk, maar ik was wel moe na die verjaardag. N. heeft tegenwoordig nachtmerries waardoor ik er meerdere keren per nacht uit moet. Bovendien moet ik er sowieso meerdere keren per nacht uit omdat mijn blaas gelijk evenredig krimpt aan de groei van mijn baarmoeder, dus volle nachten maken zit er niet echt meer bij. ‘s Ochtends ging ik dus met een gaar hoofd naar die andere vriendin met het babydochtertje, samen met wéér een andere vriendin. N. miste het zoontje van vriendin 1, dus het werd wel weer eens tijd voor een playdate. Hoewel ze zaterdag elkaar ook wel een beetje in de weg zaten :’). Sowieso geen beste dag voor N., eenmaal weer thuis had ze een enorme driftbui en sloeg ze weer haar dutje over (dat gebeurt steeds vaker. Ik weet niet wat ik daarvan vind, ben er niet zo heel blij mee geloof ik).

Marijn was de hele dag pleite (eerst helpen verhuizen, daarna bier drinken ergens), dus ik was van plan vroeg mijn bed in te duiken, maar we zijn sinds kort begonnen met Designated Survivor en ik moest wat afleveringen inhalen. Wilde zaterdagavond dus, maar zondag was ik nog steeds niet echt uitgeslapen. Toch wilde ik even de deur uit, de zon scheen en ik ben al zo’n lui varken, dus ik hees N. op de fiets en we gingen op zoek naar een speeltuin terwijl Marijn de babykamer verfde. Wel goede taakverdeling.

Het begin is er

Oké ik kap er even mee. Het is best wel awkward om dit allemaal uit te typen en ik zit momenteel aan mijn gêne-tax (en ruim 1000 woorden), dus ik hou het even voor gezien.

Tagged: , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (3)

 1. Je dagboekblog was prima te verdragen 😉
  Ik vind danerolles ook altijd zo fascinerend whaha!Leuke dingen die babykamers (en vooral de mannen die eraan werken)

 2. Sigrid

  Hahahaha! Die drinkbeker :’) ik denk ook wel eens ‘ach ik neem niets mee, ik kan altijd een slokje van Amon nemen’ :’)

  Fijn dat je nog zo lekker kunt sporten!!

 3. yvonne

  Zomaar geen zwangerschapsdementie! Goed bezig. En leuk om te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *