13/06/2017 Dionne

Aftelupdate: week 40. Godsamme.

12 juni was mijn uitgerekende datum en het is nu 13 juni:

Tja.

En omdat ik toch wat moet doen om mijn dagen te vullen, hier een blogpost met veel Iron Man-gifjes en non-informatie over week 40. Want die zit er dus alweer op. Sjongejonge.

Woensdag. De dag waarvan ik had bedacht dat het een prima bevaldag zou zijn. Dacht die baby kennelijk anders over.

Pokkeweer. Ging met N. naar krijspaleis. Vliezen braken niet in de ballenbak. Helaas. Verder deden we boodschappen en niks.

Donderdag. Deed maar weer boodschappen zodat ik een appeltaart kon bakken. Dat schijnt wee-opwekkend te werken, mijn moeder bakte voorafgaand aan haar 3 bevallingen een appeltaart en voor mijn bevalling van N. deed ik het ook. Alleen werkte het dit keer dus niet.

Ook kwamen de nieuwe schoenen die ik voor N. had besteld binnen, #lichtpuntje.

Vrijdag. N. ging naar de crèche, ik moest weer naar de vk voor alle routinecontroles.

Ook zat ik met een appeltaart opgescheept (ik hou niet van appeltaart) dus heb ik de helft ingevroren en een ander deel meegenomen naar het werk van een vriendin en uitgedeeld aan haar en haar collega’s. Daarna had ik een feestje van de crèche. Ze bestonden 10 jaar en vierden dat met een barbecue. Ik hou ook niet zo van barbecue maar hier was alles lekker, dus ondanks mijn sociale awkwardness bleef ik toch even hangen met N. om saté en hamburgers te eten.

‘s Avonds kon ik last-minute terecht bij de masseur. Die nam mijn heupen even onder handen en ik voelde me daarna zo:

Ook zaterdag voelde ik me nog zo, maar zondag ging het alweer stukken beter.

Ik heb geen flauw idee wat ik zaterdag verder heb gedaan. Heel weinig, vermoed ik. ‘s Avonds gingen we maar weer eens naar het strand aangezien N. toch nooit slaapt en heeft ze nog even in zee gespeeld.

Zondag ben ik maar enveloppen gaan schrijven voor de geboortekaartjes. Meer voorbereid dan dat wordt het niet hoor.

Verder deed ik wederom niks, speelde N. in haar blootje in de tuin tot het te hard ging waaien en zaten we ‘s avonds natuurlijk weer opgescheept met een klaarwakkere peuter.

Maandag. De uitgerekende datum.

Tja. We waren allemaal thuis, zijn ‘s ochtends even een kraamcadeautje gaan kopen voor de buren, hebben het ‘s middags gegeven en ‘s avonds zat ik er even helemaal doorheen. Ik voelde me niet lekker, Marijn was in Rotterdam voor zijn studie, N. wilde niet slapen en ik was het spuugzat. En sip. Gelukkig duurde dat dieptepunt maar een half uur, ging N. uiteindelijk redelijk op tijd alsnog slapen (9 uur) en lag ik er zelf half 10 in. Ook al heb ik de halve nacht wakker gelegen en ben ik om 5 uur uit bed gegaan om te ontbijten, want ik stierf van de honger. Echt goede nachten maken zit er niet meer in helaas.

En nu is het dinsdag. N. is bij mijn schoonouders en blijft daar logeren zodat ik er ‘s nachts in ieder geval niet voor haar uit hoef (alleen maar voor mezelf en mijn kabouterblaas en reuzenmaag). En als ik dan toch beval (ik geloof er niet meer in, maar goed, je weet nooit) is ze gelijk onder de pannen. Straks ga ik naar de fysio en daarna wéér naar de verloskundige voor controle. Hopelijk dan wel echt voor het laatst.

Laten we hopen dat mijn bevalling ongeveer zo zal verlopen:

Maar het zal wel meer zoiets worden (hardop lachen om deze trouwens):

 

Tagged: , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (4)

  1. Romie

    Bericht aan baby:
    Als je het maar laat om donderdag te komen. Die dag is al bezet 😉

  2. Hahah ik moest ook lachen om dat laatste gifje. Het lukt ook niet om het appeltaart principe te forceren. Althans dat denk ik. Morgen gewoon een nieuwe poging wagen 😉

  3. yvonne

    Alle andere trucs en tips ook al geprobeerd? Zoals ananashart eten en tonic drinken? Schijnt de bevalling ook op gang te brengen.( echt gen idee of het waar is)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *