08/01/2016 Dionne

Dus toch een echte

Heel eerlijk: ik had er zo mijn twijfels bij. Of ik er wel een was, bedoel ik. Ik kan niets met lippenstift, huil zelden en als ik een kind zie vallen moet ik lachen (behalve als het mijn eigen kind is en ze heel hard gaat huilen). Ik houd van bier en vlees met veel bloed – ook van films met veel bloed trouwens -, trek soms kleding uit de wasmand opnieuw aan en heb nooit iets begrepen van de onzekerheden waarmee velen in de puberteit (en lang daarna) te kampen hebben.

MARIJNIZ_140921_1938_WEB

Op mijn elegantst, als ik een mooie wanderlust-vakantiefoto wil maken

Webshoppen-shoppen-shoppen

Maar tegenwoordig sta ik wel heel erg regelmatig bij het postloket van de Bruna om de restanten van mijn online shopping sprees te retourneren. Ik denk na over ‘basic’ items in mijn garderobe (wat het zijn weet ik nog niet, maar ik denk er in ieder geval over na). Ik heb een shirtje dat in het juiste licht eventueel roze genoemd zou kunnen worden. Ik heb tupperware-bak met miljoen soorten nagellak erin (ook al lak ik nooit meer mijn nagels).

Kanen en klagen

Ik denk na over wat ik eet en maak daar een probleem van. Ik denk na over hoe mijn lichaam eruitziet en maak daar een probleem van. Ik realiseer me dat ik wel erg veel nadenk over dingen die er eigenlijk niet toe doen en klaag daarover. Sowieso kan ik klagen als een baas. Over bejaarden in de Albert Heijn, over bejaarden in het verkeer, over bejaarden in bejaardentehuizen en het mensonwaardig bestaan dat zij leiden (ziet iemand hier enige tegenstrijdigheden?). Ik klaag over mijn haat-liefde-verhouding met sporten, over dat ik niet kan sporten, over mijn tegenvallende prestaties in het sporten. En het liefste klaag ik over klagende mensen, want gossiemijne die zijn me toch een potje vervelend zeg.

Emo

Ik moet huilen bij zielige reclames. Of bij niet zulke hele zielige reclames. Ik moet huilen als ik denk dat mijn neefje per ongeluk Marijns slagroom in zijn chocomelk heeft gedaan (ik was zwanger, hormonen, alles, maar toch). Ik moet huilen bij zielige films, bij blije films, bij… Nee, dat was het wel. Misschien valt het toch wel mee met dat huilen.

En ik pieker. Sjongejonge wat kan ik piekeren. Of, liever gezegd: me zorgen maken. Over N. dan vooral, niet over mezelf natuurlijk. En over mijn familie. En over klimaatverandering, voedseltekorten en of er oorlog komt, en wat ik dan moet doen om N. zo veilig mogelijk te houden. Over hoe ik N. op moet voeden tot een sterke, zelfstandige maar ook lieve vrouw. En dan huilen omdat ze een echt persoontje is, van zichzelf, dat mijn invloed maar beperkt is en ik zomaar een heel nieuw mens heb gemaakt.

Snap dat dan!

En dan wil ik daarover praten met Marijn en die zegt dan zoiets als: ‘Huh, hoezo “wat zou ik doen als N. een fout vriendje krijgt”. Ze is nog geeneens 1, doe normaal.’ En dan pieker en klaag ik over hoe hij mij niet begrijpt en wat stom dat hij niet kan raden wat ik denk en dat hij mijn subtiele dubbelzinnige toespelingen niet begrijpt, het is toch zeker overduidelijk als ik drie keer zucht en een keer ga verzitten dat ik wil dat hij mijn nek masseert en dat ik daar echt aan toe ben want ohmygod wat had ik een zware dag vandaag.

Dus ja, ik ben er wel een. Een vrouw, bedoel ik. En pfff poeh hee. Het leven was een stuk makkelijker toen ik daar nog over twijfelde.

MARIJNIZ_140922_1976_WEB

Kijk, in een jurk en alles. En zwanger. Ik bedoel maar. 
Tagged: , , , , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (5)

  1. Op de foto niet alleen zwanger in jurk maar ook tasje, zonnebril, nonchalante fashionblogger houding, awwwww yeah: ge zijt er ene.

  2. yvonne

    Moeilijk moeilijk moeilijk. Ik zou het ontzwangeren de schuld geven.

  3. nettelie

    (Ik ben nieuw hier en ik vind dit dus een heel leuke blog. Dat wilde ik even zeggen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *