02/01/2017 Dionne

Even raaskallen

Misschien moet ik terugblikken op afgelopen jaar. Of vooruitblikken op komend jaar. Heel die Kerst- en decemberheisa heb ik ook al een beetje genegeerd op mijn blog (ik heb tenslotte mijn blog zelf maandenlang genegeerd).

Ik vind het zelf altijd best wel leuk om te lezen over iemands leven. Gewoon wat iemand doet en bezighoudt, ook al is dat kneuterig en niet zo enerverend. Dat is mijn eigen leven ook niet, daarom voel ik niet zo snel de behoefte om ‘mijn week in foto’s’ te delen of zo. Maar goed, misschien zijn er wel mensen die zitten te springen om ‘een kijkje in mijn burgerlijk leven’, dus hier random wat updates. Misschien staat er zelfs iets tussen dat je nog niet wist, want zo veel deel ik eigenlijk niet over mijn leven. Niet écht. 

Over mijn werk

Ik werk 32 uur per week als communicatiepersoon bij een semi-overheidsorganisatie. Om een of andere reden vind ik het gek om dat op te schrijven, maar als je me googelt kun je het ook gewoon op LinkedIn vinden, dus wat zit ik nou moeilijk te doen? Ik werk daar nu anderhalf jaar, daarvoor werkte ik als freelance redacteur/content manager/waar mensen me voor betaalden. Op online-/schrijfgebied dan hè? In december heb ik me uitgeschreven bij de KvK, want ik vind 32 uur in loondienst wel genoeg en freelancen vind ik eigenlijk best wel veel gedoe.

Voor veel moeders (ik schrijf expres ‘moeders’ ja, want voor vaders schijnen toch andere maatschappelijke normen te gelden, maar ook heb ik het idee dat moeders en vaders anders tegen werk-/zorgen-voor-kind-verdeling aankijken) is 32 uur werken best wel veel. Voor mij ook. Normaal gesproken werk ik 30 uur, verdeeld over 4 dagen, maar sinds de zomer is dit tijdelijk uitgebreid naar 32. In februari wordt het hopelijk teruggedraaid, want die 2 uur maken best wel veel verschil merk ik.

Werk en kind(eren)

Ik weet nog niet hoe veel ik wil werken als straks het tweede kindje er is (we hebben nog geen working title. N. heette Kwast, dus ik vond ‘Korzel’ of ‘Penseeltje’ wel geschikt, maar Marijn kan zich in beide niet vinden dus houden we het maar even bij ‘de baby’). Ik wil denk ik wel ouderschapsverlof opnemen, dat ik heb ik tot nu toe nog niet gedaan. Het zal er ook aan liggen hoe de baby zelf is, of het een huilbaby of makkelijke baby is, hoe veel slaap we zullen krijgen, etc. Nu hoop ik in ieder geval één middag alleen met de baby te hebben, als ik wel opvang voor N. heb, zodat ik ook met deze baby wat tijd samen kan doorbrengen.

Ja sowieso, die tweede?

Het gaat gelukkig dus veel beter met mij. Ik ben een periode (gedeeltelijk) ziekgemeld geweest omdat ik zo veel misselijk en moe was, en ik het niet zo goed trok. Ik heb me per januari betergemeld, omdat ik zo’n ziekmelding best wel veel gedoe vind en het me per saldo dus niet zo veel opleverde. En ik voel me dus ook veel beter. Ik ben vrijwel niet meer misselijk, en dat is echt een pak van mijn hart want bij N. duurde het 7(!!) maanden voordat ik van de misselijkheid af was. Ik ben wel sneller moe dan tijdens mijn eerste zwangerschap, maar ik werk nu dus meer uren en minder flexibel en heb ik de zorg voor N.

Zwangerschap

Vooralsnog gaat het dus allemaal goed. Ik ben me wel veel minder bewust van deze zwangerschap dan van de eerste, maar dat hebben alle moeders bij de tweede als ik dat zo om me heen hoor/lees. Ook voelde ik N. bij 16 weken al iedere dag, en dat is nu helaas nog niet het geval. Daar maak ik me dan weer zorgen over, sowieso maak ik me meer zorgen tijdens deze zwangerschap. Inmiddels zijn er in mijn omgeving veel meer kinderen geboren en vrouwen zwanger geworden, maar dat betekent ook dat je meer nare verhalen te weten komt. Bij N. wist ik ook wel dat er dingen mis konden gaan, maar ik had sowieso geen idee wat me allemaal te wachten stond. Ik stond er meer onbevangen in; ik zag het allemaal wel. Nu is dat veel minder.

Wat ik de laatste tijd heb gedaan

Heel weinig. Eerst omdat ik me niet goed voelde, en nu omdat ik een lui varken ben. We zouden eigenlijk in november nog een weekje naar Marrakech gaan met zijn tweeën, maar door mijn misselijkheid hebben we dat maar geannuleerd. Hopelijk kunnen we van het voorjaar nog even met zijn tweeën weg. Wel heb ik tussen Kerst en Oud en Nieuw vrijgenomen en zijn we met z’n drieën naar het Kinderboekenmuseum geweest (leuk, maar DRUK. Tippie: ga op een doordeweekse dag en niet op een vrijdag in de kerstvakantie). We hebben N. een nachtje uit logeren gestuurd en zijn samen naar de Markthal geweest (voor het eerst) en naar ‘Fantastic beasts and where to find them’ en zijn op een andere avond nog sushi weten vreten (niet op dezelfde dag want dat kan deze oma niet aan).

We hebben Kerst gevierd (Eerste Kerstdag bij mijn schoonouders, Tweede Kerstdag bij mijn zusje), Oud en Nieuw bij vrienden. Zij hebben een peuterzoon die later gaat trouwen met onze dochter, dus die kunnen nu al goed met elkaar overweg. We bleven slapen en Nieuwjaarsdag aten we met heel mijn familie bij mijn opa en oma.

En nu?

Nu is het maandag 2 januari en zit ik in mijn pyjama op de bank dit blogje te typen. Omdat ik een lui varken ben, heb ik deze dag ook nog even vrijgenomen. Waarschijnlijk voer ik vandaag geen klap uit. N. is naar de crèche, dus die hoef ik ook niet te verzorgen en de dag is tenslotte al half om. Wel een beetje jammer van mijn laatste vakantiedag, zeker nu het mooi weer is. Voel ik toch een beetje de druk om er iets van te maken.

Aaaaaanyhoo, ruim 1000 woorden later ben je weer helemaal up-to-date van mijn wel en wee. Begin je ook weer goed geïnformeerd aan 2017. Hoewel, ik heb nog niet eens ‘teruggeblikt’ of ‘mijn goede voornemens gedeeld’. Die moet ik dan later maar verzinnen en vertellen, want de wasmachine roept.

Joehoi.

 

Tagged: , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (3)

  1. DIONNE!!!! Ik wist niet van je zwangerschap af: GEFELICITEERD!!! Wat een fantastisch nieuws. Ik ben wat afwezig door omstandigheden maar jemig wat vind ik dit te gek. Goed te horen dat je je beter voelt!

    • Dionne

      Dankjewel en ik begrijp dat je/jullie nu even wat anders aan je hoofd hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *