25/01/2016 Dionne

Ja hoi hebbie mij weer met m’n issues

Over stroom ik van de ideeën. Voor blogs. En het leven in het algemeen. Maar ja, vind maar eens tijd hè? En zin. Om daar wat mee te doen, bedoel ik. Zeker met zo’n drukbezet leven als het mijne.

Dus daarom blog ik zo weinig

Nee grapje, zo druk heb ik het niet. Ik heb het zelfs zo niet-druk dat ik me oprecht afvraag hoe al die generatiegenoten van mij toch aan een burn-out komen. Wat doen die lui dan de hele dag? Ik doe helemaal niet zo veel en daar heb ik het al druk zat mee. Kun je nagaan hoe veel je er nog bij moet doen om aan die burn-out te komen.

Dingen die ik wel deed

Dus ook geen tijd om te bloggen, dat is het punt waar ik naartoe probeerde te werken (hè wat fijn dat ik een categorie ‘Random gewauwel’ op mijn blog heb, kan ik zonder gêne – nou oké, wel met enige gêne – een slag in de rondte zwetsen). Afgelopen weken heb ik onder andere:

 • Een vrijgezellenfeest georganiseerd/bijgewoond
 • Een les bikram yoga gevolgd met Lianne
 • Een SinterkerstklaasJingleBellRock-dinges gevierd met mijn blogdinnies
 • Mijn oma bezocht
 • Quality time met mijn dochter gehad
 • Duizend taarten gebakken (nah oké, 4, maar toch)
 • Gevroten voor mijn vaderland met Marijn
 • Snapchat (dionnenn) aan het uitproberen (ik ben er nog niet over uit: is het nou tof? Is het lame? Tijdsverspilling? (waarschijnlijk wel)
 • Eindelijk N. in de draagdoek op mijn rug weten te krijgen
 • Mijn btw-aangifte gedaan
 • Een schoonheidsspecialiste bezocht (primeur!)
 • Mijn rijbewijs verlengd (en dus afscheid genomen van dat roze papiertje, end of an era)
 • Het kickboksen weer opgepakt
 • Het hardlopen in de ijskast gezet (want: voet is kapotstukdood)
 • Duizend ideeen gehad voor van alles en nog wat, en
 • Niks daarvan uitgevoerd

Nou en dan voor je het weet is het ineens al bijna februari en daar ga je dan met al je goede voornemens (had ik niet, maar je snapt m’n punt).

Kom nou maar gewoon ter zake

Wat ik eigenlijk wilde zeggen: ik heb dan wel geen burn-out, maar ik ben wel een beetje down, een beetje depri, een beetje neerslachtig. En dat is de schuld van N. Toen ik zwanger raakte van N., begon ik me ineens over duizendmiljoen dingen zorgen te maken. En echt zorgen te maken, bedoel ik dan hè?

Het begon met angst voor oorlog. Nu is dat van alle tijden (zowel de oorlog als de angst ervoor), dus dat kon ik nog enigszins relativeren. Maar toen staken de dystopische vooruitzichten van een wereld waarin overbevolking, voedseltekorten, epidemieën en extreme klimaatverandering in mijn kop de kop op (hop. HAHA. Nee. -_-), en nu  kan ik die beelden niet meer loslaten. Ik dwing mezelf naar het nieuws te luisteren, omdat er niet naar luisteren slechts ‘je kop in het zand steken’ is en de situatie daardoor heus niet minder nijpend wordt. Maar tegelijk voel ik me daardoor nietig en nutteloos en heb ik het gevoel dat ik te dom en onbetekenend ben om iets te kunnen bijdragen aan een betere wereld voor mijn dochter om in op te groeien en te leven.

The strugglezzz

Dus daar hou ik me zoal mee bezig de laatste tijd. Geen burn-out, dat valt wel mee. Wel een ander generatie-y-complex: lekker doemdenken en verstijfd als een deer in the headlights het leven je laten overkomen zonder dat je ook maar enig gevoel van controle erover hebt of grip erop kunt uitoefenen. En dat ligt zowel aan jezelf (want: ‘je bent de regisseur van je eigen leven❤’ -_-), als aan de rest van de wereld (waarom ziet niemand in hoe fantastisch ik ben en waarom krijg ik niet de kans mijn kwaliteiten te ontplooien??!!1 en hoezo doet niemand even wat aan klimaatverandering en hoera voor de gedaalde benzineprijzen).

En hoe is het met jou dan?

Orde is tenslotte ook maar schijn
Tagged: , , , , , , , , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (6)

 1. Sabien ja? Gatsie. En Dionne, I feel you. Afgelopen zomer: ik had schurft (maar dat was het alleen niet). Toen werd ik overspannen (of dat ging eigenlijk tegelijkertijd) en nu ben ik aan het terugkrabbelen met best veel god-wat-kut-allemaal-momenten. En ik heb niet eens een kind!!! Sterkte in ieder geval meisjes.

 2. Lin

  Ik vind ook altijd dat je het nieuws wel moet blijven kijken want ja geannexeerd zijn enzo. Maar als je er echt last van hebt zou ik lekker een nieuwsstop inlasten van een maand of drie.

 3. Cees Zuiderwijk

  hele leuke blog heb je! heb net alles gelezen haha.
  Groet Cees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *