14/12/2016 Dionne

Hee hoi wat is er nieuw in jouw leven dan?

Nou, leuk dat je het vraagt. Er gebeurt namelijk een hoop spannends in mijn leven deze dagen.

Ik ben weer begonnen met Candy Crush

Ja ja, triest, tijdverspilling, ik weet het. Maar het is lekker makkelijk en hersenloos vermaak en daar heb ik nu eenmaal behoefte aan in deze tijd van het jaar.

Ik hou ineens van Kerst!

OMG. Ik was altijd een beetje een Grinch wat betreft Kerst. Maar dit jaar hebben we voor het eerst een kerstboom in huis, met ballen en slingers en de hele heisa. En ik vind het leuk! Nog voor 5 december was ik volop kerstmuziek aan het Spotify’en. Ik herken mezelf niet meer terug.

Ik heb een Fitbit gekocht

Ik snap er nog niks van en heb pas 2 Fitvrienden. Maar hij is wel roze en dat is ook wat waard.

..maar ben wel gestopt met kickboksen

Ja jammer wel, maar het kan even niet anders. Afgelopen 3 maanden ben ik eigenlijk constant misselijk geweest. Daarnaast veel buikpijn, kokhalzen en ‘s avonds om half 8 al in bed liggen. Energieniveau was nul.  Dus behalve werk, voor je kind zorgen en proberen je eten binnen te houden, had ik weinig tijd en ruimte over voor iets anders.

Want ik ben dus weer zwanger

Leuk he? Vind ik nu ook wel, maar ik heb me echt tig keer afgevraagd waarom ik er in hemelsnaam weer aan begonnen was. Ik heb me zo ellendig gevoeld, en nog steeds, soms. Maar gelukkig is het nu veel minder dan de eerste 12 weken, waar het bij mijn eerste zwangerschap 7 maanden duurde voordat ik me weer een beetje goed voelde.

Hashtag zinin

Ik heb er ook meer zin in, deze zwangerschap. Ik maak me ook meer zorgen, maar ik kijk ook uit naar de eerste schopjes en bewegende buik en zo, borstvoeding geven (dat was bij N. een hele positieve en succesvolle ervaring, dus ik ga er maar even van uit dat dat nu weer zo zal zijn). Ik kijk natuurlijk niet uit naar de bevalling. Wie wel? Maar ja, het moet maar. Ik groei trouwens ook véél sneller dan de eerste keer. Toen begon ik geloof ik pas na 5 maanden met aankomen, maar ik heb er nu al 2 kg aan zitten en mijn broeken gaan niet meer dicht. Ik vind het nu gelukkig ook minder erg om een buik te krijgen. Bij N. wou ik wel een (bescheiden) zwangerschapsbuikje, maar niet die fase waarin je alleen maar dik lijkt. Nu boeit dat me minder.

Blijblijblij

Verder gaat het allemaal een beetje aan me voorbij. Bij N. heb ik – ondanks dat ik echt wel blij was met mijn zwangerschap – toch wel gemengde gevoelens gehad, omdat ik niet wist wat me te wachten stond. Dat weet ik nu weer niet, maar ik weet wel beter wat het inhoudt om moeder te worden, en daar heb ik zin in en ik was van plan zo veel mogelijk van deze zwangerschap te genieten. Maar met alle ellendigheid die ik voel, de zorg voor N. en werk, is er gewoon niet zo veel tijd om erbij stil te staan. Ik heb al een kind, en daar gaat nog steeds al mijn aandacht naartoe. Maar ik wil later in deze zwangerschap wel weer een cursus gaan doen, om er even bij stil te kunnen staan. Want dit is (zeer, zéér waarschijnlijk, zeg maar 99,9999%) ook mijn laatste zwangerschap, dus ik zou het zonde vinden als ik het niet zo bewust meemaak.

Lekker moederen

Waar ik in mijn eerste zwangerschap bij alles wat met moederschap, baby’s en kinderen te maken had nog een beetje een vies gezicht trok, ben ik inmiddels helemaal om. Ik zie mezelf nog steeds niet als ‘moeder’, maar N. denkt daar duidelijk anders over en dat vind ik leuk. Ik vind het leuk om over kinderen te praten met andere moeders, om ervaringen uit te wisselen, om ‘moederdingen’ te doen, zoals samen kinderboekjes halen bij de bieb, en ik vind het leuk dat N. een koekje krijgt bij de bakker. Voel ik me knettervolwassen, op dat soort momenten, omdat ik me nog zo goed herinner dat mijn moeder die dingen met mij deed. Misschien voel ik me eigenlijk meer een nepvolwassene, maar ik vind het wel leuk. En als het allemaal goed gaat mag ik dat straks nóg een keer meemaken. Jeej.

 


 De pens
Tagged: , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (6)

  1. Ha! Ik dacht het al toen ik op bloglovin’ de hashtag misselijk zag onder je intro 😛 Gefeliciteerd!

  2. nikita

    yeeyyy, superleuk !
    proficiat en geniet ervan.
    hopelijk krijgen we weer zo superleuke updates :p

  3. Whoohoo, gefeliciteerd! Zo fijn om zo’n vreselijk herkenbaar verhaal te lezen. Ik voel me ook zo’n nepvolwassene en denk eigenlijk dat iedereen altijd denkt dat ik de baby heb geleend. Terwijl ik op zich gewoon 32 ben, een goede baan heb, een koophuis, een stabiele relatie. En ik zie er ook niet meer echt uit als 16. Maar toch. En nu heb jij gewoon nr2 in je buik, gaaf hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *