19/08/2017 Dionne

L is 2 maanden dus hier heb je een update

Mijn god. Nog 5 keer deze periode en ze is 1. Dan is de babytijd echt voorbij.

Het gaat supergoed met ons.

Slapen

De nachten zijn vanaf het begin al prima te doen. L werd weliswaar vaak wakker om te drinken, maar we vielen allebei meestal al tijdens het voeden weer in slaap, dus zo veel energie kostte dat niet. En sinds L vaccinaties heeft gekregen, heeft ze ook een paar nachten 8 uur geslapen. Zo lang dat ik om 4 uur ‘s nachts zat te kolven beneden, dat was wel vervelend. Maar goed, dat kost me dan 10 minuten, dus dat valt ook nog wel mee.

Ze gaat sinds kort ook naar bed nadat N naar bed gaat (uur of 8/half 9), en slaapt dan ‘gewoon’ door tot de volgende ochtend. Alleen om te voeden wordt ze even wakker, om een uur of 4 sowieso en vaak ook om 2 uur. Haar eerder wakker maken en voeden heeft geen zin, want dan wordt ze gewoon alsnog even vaak wakker daarna. Dus ik wacht wel gewoon af tot het uit zichzelf verschuift. 

Overdag sliep ze vrijwel alleen in de draagdoek. Soms kon ik haar dan over leggen in haar ledikant of de box, maar vaak werd ze dan meteen wakker. Zelf in slaap vallen kon ze niet, zelfs niet in de kinderwagen. Alleen in de auto wilde het wel eens lukken. Maar dat lijkt nu ook steeds beter te gaan. Ik hoop dat ik het niet jinx, maar de laatste paar dagen heeft ze (lange) dutjes in bed gedaan. Zelfs als ik haar wakker weglegde. Hopelijk gaat dat op de opvang straks ook goed.

Geen klachten dus, ook al weet ik van N dat een slaappatroon van de een op andere dag omgegooid kan worden en je ineens hele nachten in de weer bent. We genieten er dus maar van zolang het duurt.

Eten

Kan ik heel kort over zijn: eigenlijk verloopt het probleemloos. Ik heb één keer een verstopte melkklier of iets dergelijks gehad, en dat was PIJNLIJK. Maar uiteindelijk was dat vrij snel weer weg. Zelfs het opstarten ging vanzelf, zonder pijnlijke tepels, stuwing of meer van die narigheid. Bij N ging het ook vanaf het begin goed, maar nu gaat het zowaar nog beter. Echt heel erg fijn. Ook drinkt L uit een fles, zelfs als ik die geef, ook al hapt ze dan wel erg veel lucht mee. Maar krampjes heeft ze maar eventjes gehad, dus behalve dat het naar klinkt en ze meer moet boeren, heeft ze daar volgens mij geen last van.

Ze groeit knetterhard. Ze knalt inmiddels uit maat 62 en ze zit behoorlijk boven de bovenste groeicurve. Bij borstvoedingsbaby’s schijnt dat niet uitzonderlijk te zijn, dus het is niet zorgwekkend. Ze komt in ieder geval niets te kort. Ik vind het wel leuk, een lekkere onderkinspekbaby.

Huilen

Ja. Dat doet ze dus nauwelijks. Sinds ze geboren is, heeft ze echt nog maar heel weinig gehuild. Zelfs die avondhuiluurtjes die de meeste baby’s toch wel hebben (had N wel een tijdje) heeft ze niet gehad. Ze is doorgaans een heel tevreden baby’tje. Wel merk ik dat ze niet zo goed reageert op drukte. In drukke ruimtes wil ze bijvoorbeeld niet zo goed drinken en in slaap vallen lukt haar dan zelfs in de draagdoek ook niet zo. Maar ja, daar zal ze toch aan moeten wennen, we willen niet een jaar lang opgesloten blijven.

Ze huilt trouwens wel als ik er niet ben. Ik ben een avondje uit eten geweest zonder Marijn, en hij heeft toen wel een paar uur met een hysterisch kind gezeten. Maar toen was ze ook nog wel erg klein. En Marijn en ik zijn ook samen uit eten geweest, toen was mijn moeder de sjaak, maar uiteindelijk is ze toen om 9 uur ‘s avonds alsnog in slaap gevallen en heeft gewoon een goede nacht gemaakt. Dus vind ik zelf niet tegenvallen. Ik ben wel benieuwd hoe dat op de crèche en bij mijn schoonouders zal gaan. Daar zal ze niet zo snel in een draagzak/-doek gehesen worden, en ik weet niet zo goed hoe ze op andere manieren getroost kan worden. Maar goed, gaan we meemaken.

Zussen

N is echt een hele lieve grote zus. Tot nu toe is ze helemaal niet jaloers geweest. Ze geeft L iedere dag wel een keer haar lievelingsknuffel, een aai of een kus, maar verder besteedt ze niet enorm veel aandacht aan haar. Als L een beetje begint te piepen of jammeren merkt N dat wel meteen op, en dan gaat ze haar dus aaien of een knuffel brengen.

Wel heeft N soms van die typische peuterpuberbuien. Dan gooit ze met dingen of is ze driftig. Soms heb ik het idee dat dat mede komt doordat er een zusje bij gekomen is, maar of dat echt zo is weet ik niet. Het is natuurlijk ook gedrag dat bij een 2-jarige hoort.

Dragen

N heb ik ook wel gedragen, maar nu draag ik L iedere dag. Behalve dat het praktisch en soms noodzakelijk is, vind ik het ook heel fijn om te doen. Zeker nu ik goed hersteld ben van de bevalling (ik ben nog niet begonnen met sporten en zo hoor, maar ik heb geen pijnklachten meer). Het voelt natuurlijker dan bij N en het gaat me ook makkelijker af. Dus ik heb een tweede draagdoek besteld en ga me er wat meer in verdiepen. Ga ik vast ook nog wel een blog aan wijden.

Gaat best zo

Al met al vind ik het dus boven verwachting goed gaan. Niet dat we nooit een off-day hebben. N kijkt meer tv dan me lief is en als ze chagrijnig is duurt de dag lááááng en L heeft ook dagen dat ze zich niet weg laat leggen. Laatst ging ik lunchen met een vriendin, maar N was doodop (ze slaat tegenwoordig vaak haar dutje over, maar eens in de zo veel dagen breekt dat haar op en slaapt ze ineens de hele middag) en niet te genieten, en L trok de drukte in het lunchtentje heel slecht, dus ik heb die vriendin nauwelijks gesproken. Soms gaat het heel goed, met 2 kinderen op stap, en soms gaat het wat minder. Valt niet echt te voorspellen hoe het zal gaan, maar ja, dat is inherent aan het hebben van kinderen volgens mij.

Brb ff smelten
Tagged: , , , , , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (2)

  1. Karen

    Klinkt goed! En jeej voor meer draagdoeken.

    Wel verwarrend om heel de tijd over ook een N en L te lezen. “Onze” N en L zijn andersom geboren.

    • Dionne

      Haha ja daar moest ik nog aan denken toen ik nog zwanger was en je zei hoe je tweede heette :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *