16/03/2018 Dionne

Mamabloggers (al dan niet cringe)

Oh jommes jommes (zou N zeggen), die mamabloggers hè? Ik kan daar zo heerlijk intens van cringengenieten. En het leukste vind ik nog de moeders die qua persoonlijkheid/opvoeding lijnrecht tegenover mij staan. Die ik eigenlijk verschrikkelijk vind. Niet verschrikkelijk als moeder hoor, ik denk dat zo’n beetje alle mamabloggers prima moeders zijn, voor zover je daar überhaupt iets over kan zeggen. Maar ik kan me echt vergapen aan bepaalde keuzes, dilemma’s, problemen die ze ervaren, etc. Heer-lijk.

Maar daar gaat deze blog dus niet over. Sorrayy. Want ook de mamabloggers die ik niet verschrikkelijk vind – of sowieso de ‘online moeders’ – volg ik met plezier hoor. Het is gewoon leuk om te vergelijken. Om die kinderen te zien groeien en zich te zien ontwikkelen. Maar het allerliefst volg ik dus de moeders die mijlenver van me af staan, zowel in positieve als minder positieve zin.

Nu ben je natuurlijk razend nieuwsgierig naar wie ik cringe-volg, maar ik vind het een beetje gênant en lullig om hier een lijstje namen te gaan zitten noemen. Bovendien volg ik geen enkele mamablogger echt op de voet, ik ga meer af en toe eens kijken en me weer zitten verbazen. Maar ik heb wel een lijstje met mamabloggers/online mama’s die ik oprecht leuk vind, ook al is het een vrij kort lijstje.

Oprecht leuk dus

Elsbeth – aanmoederen.nl/@elsbethschrijft

Dat is dus zo’n moeder die volgens mij redelijk dicht bij mijn eigen versie van ouderschap ligt. Superschattig zoontje ook. Schrijft grappig, onder andere over hoe de gynaecoloog zich op de step naar haar bevalling haastte.

Sanne – Laviesanne.nl/@laviesanne

In de categorie ‘staat mijlenver van mij af’. De dagen dat ik in een week mascara op doe zijn al op 1 hand te tellen, en deze vrouw maakt ware kunstwerken van haar gezicht. Heb ik he-le-maal niks mee. Ik lees haar blog heel af en toe, maar met veel van de samenwerkingen die ze heeft kan ik niks (Ladycomp, want: onbetrouwbaar, buikvetverliesapparaat, want: hahaha, supplementen voor grotere borsten, want: ??!) maar ik vind haar instastories vaak grappig en ze lijkt me gewoon een sympathieke en leuke moeder.

Eva – @lieve_loenatik 

Heeft een zoontje samen met een oud-schoolgenoot van mij, dus dat alleen vind ik al leuk. Dat kind kan eten als een bootwerker, vind ik ook grappig om te zien (aangezien N nogal kan meuten met eten). En ze zijn als gezinnetje veel buiten, gewoon leuk. Relaxed. Zo komt het tenminste op mij over.

Jolien – @jolien_ylg

Mooie plaatjes zonder nep te zijn (denk ik, ik ken haar niet persoonlijk). Schattig dochtertje.

Lindsay – @lindsay.1983

Niet meer zo online actief, maar moet er toch bij omdat onze dochters maar 1 dag schelen.

Sabine – @sabineevershoogers

Post niet eens zo heel veel over haar kind. Maar volgt ook moeders om zich te vergapen, dus dat schept een band he.

Madelaine – @madelaine.nvx

In de categorie ‘staat mijlenver van mij af’. Houdt van auto’s, tassen en make-up. Dat zijn 3 dingen waar ik he-le-maal niks mee heb. Het enige dat we volgens mij gemeen hebben is dat we allebei moeder zijn, en ik vind het dus leuk om te zien hoe iemand die volgens mij zo anders is dan ik daar invulling aan geeft. Ook al post ze niet superveel over haar kind. Volgens mij gewoon een relaxte moeder met een schattig kind.

Des – desschrijft.nl

Volg ik al jáááááren. Maakt allerlei ontwikkelingen door, als moeder en als mens. Interessant om te volgen en 3 superschattige zoontjes.

Oké, werd toch een wat langer lijstje en nogal gericht op Instagram, waar ik deze moeders dus allemaal volg. Ik zet alle accountlinks er wel bij, maar ik heb niet het idee dat deze moeders nu allemaal zitten te springen om nieuwe volgers (gezien privé-accounts en zo). Ik volg er trouwens nog wel meer hoor, en ben altijd op zoek naar nieuwe (cringe-)moeders/vaders om te volgen of bij te lurken. Als je tips hebt, houd ik me aanbevolen.

En nu niet allemaal mij gaan lopen cringe-volgen hè?

Met een beetje goede wil zou je kunnen zeggen dat deze foto symbool staat voor het aanbod van online aanwezige ouders – N verbeeldt dan mij in mamablog-/Instagramland. Superduidelijk toch?

 

Tagged: , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *