18/05/2016 Dionne

Mien Boerentrien Heeft Ook Een Mening

Het internet staat bol van de mamabloggers die ‘De Ultieme WaarheidMening Omtrent Opvoeding, Inrichting en Wat Dies Meer Zij’ delen. Volgens mij zijn het niet alleen de mamabloggers die daar een handje van hebben hoor, maar ik volg niet zo veel fashion-, lifestyle en foodbloggers. Ook niet veel mamabloggers trouwens, maar ik kan soms met veel fascinatie lezen over hoe anderen ‘Het Moederschap En Het Ultieme Geluk En Levensinvulling, Doch De Zwaarste Taak Die Je Ooit Zult Kennen En Als Je Geen Kinderen Hebt, Heb Je Geen Recht Op Een Mening’ ervaren. Vind ik erg leuk.

Ik heb ook een mening. En een kind. En ik vind het ook leuk om mijn mening soms wereldkundig te maken, ook al is ‘ie weliswaar niet gestoeld op pedagogisch verantwoorde literatuur of de rijke levenswijsheden van een ‘mama van 4 drakendotjes: Hetty, Geert, Kiki en Mopje’, maar meer op ‘euhhhh ja ik weet ook niet, dit maar proberen?’. In het begin heb ik nog wel eens in ‘Oei ik groei’ gebladerd, maar ik kan weinig tot niks met die schrijfstijl. Of informatie.

Niet zuur

Bovenstaande klinkt trouwens best wel zuur, maar zo bedoel ik het niet. Ik vind het gewoon oprecht fascinerend hoe zo veel verschillende mensen – meestal moeders – het ouderschap zo totaal verschillend kunnen ervaren. En natuurlijk vind ik mijn eigen kind het leukst en mijn opvoedmethoden (of het gebrek daaraan, want het lukt nog niet zo best, dat hele opvoeden) de beste manier, anders zou ik het wel anders doen. Maar ik snap heus wel dat iedere ouder doet wat hij/zij het beste vindt, omdat zie voorgaande. Dus.

Dat gezegd hebbende, hier een zeer onvolledige verhandeling over welke spullen ik wel en niet handig vond tijdens het eerste levensjaar van mijn dochter, want ik dacht dat is een lekker origineel onderwerp en aangezien daar nog vrijwel niets over gezegd is, kan ik ongetwijfeld een zeer nuttige bijdrage leveren. Overigens sluit ik niet uit dat ik bij een eventueel tweede kind een totaal andere lijst zou hebben.

Wel gebruikt

 • Luieremmer: ik snap niet dat iedereen zo zit te haten op die dingen, is toch handig? En duur vond ik hem ook niet, hij was een tientje of zo.
 • Babybadje: ook zoiets dat niemand handig lijkt te vinden. Ik houd dus niet van douchen met een baby, veel te bang dat ik het kind uit m’n handen laat pletteren. Ze gaat wel vaak in een opblaasbadje op de grond terwijl ik sta te douchen en dat is supergezellig. Maar dat ‘gewone’ babybadje heb ik ook veel gebruikt. Nog steeds trouwens.
 • Knuffeltjes: ze heten allemaal ‘Tet’ en ze komen bij de Action vandaan.
 • Flessen/melkcontainerdinges: ik heb best lang borstvoeding gegeven, maar als N. naar de crèche ging of bij opa en oma was, moest ze toch ook ergens uit drinken. Wij hadden Avent Natural. Ging prima. Melkcontainer was van Hero, zat in een van die vrolijke dozen. Ook prima.
 • Philips Avent Kolf: alsof m’n leven ervan afhing.
 • IJsklontzakjes voor moedermelkopslag.
 • 300 ml-bakjes van de Zeeman: past precies een babyprakje in.

Hier zie je een bosje Tets met dus die fantastische Zeemanbakjes. Styling door mezelf. Heb ik wel oog voor hè, #monochromekids en alles. Weet iemand trouwens wat dat monochrome-verhaal precies inhoudt? Is je kind dan hip of zo? Het is iets met stijl toch?

 

Weinig gebruikt

 • Luiertas: ik gebruik liever mijn eigen rugzak. Heb ik alles voor het grijpen. Overigens hadden we ook geen ‘echte’ luiertas, maar gewoon een schoudertas met een los verschoonkleedje erin. Ik weet ook niet wat ik erin zou moeten stoppen behalve ‘luiers’, of ‘kaakjes’ of zo, dus dat kan ook wel los. Marijn gebruikt hem overigens wel trouw. Geen idee wat hij er dan in stopt.
 • Wandelwagen: dat ding staat alleen maar te verstoffen in de gang. Ik heb er een pesthekel aan om hem in- en uit te klappen, en nu ik een ringsling heb (handig om N. even in te proppen als we ergens heen zijn gefietst) raak ik die wagen helemaal niet meer aan. We hadden trouwens eerst een Quinny Speedi van Marktplaats. Die was prima met die kinderwagenbak erop, maar als buggy was het een onding. We hebben nu een (tweedehands) Mutsy Sports of zo, en die is prima, ware het niet dat ik dus bloedchagrijnig word van dat in- en uitklappen.
 • Draagdoek: wel gebruikt, maar vooral toen N. nog heel klein was en bij me wilde zijn terwijl ik m’n handen vrij wilde hebben. Nu gebruik ik dus meer de ringsling of draagzak.
 • Hydrofielen: daarvan begrijp ik dus niet dat mensen zeggen ‘je kunt er nooit genoeg van hebben!!1’. Ik heb er dus te veel. Serieus. Ik gebruik ze alleen om N. af te drogen, en dan nog alleen maar omdat we ze nu eenmaal hebben. Met een gewone handdoek gaat het ook. In het begin gebruikte ik ze wel vaker, als eerste verweer tegen spuugaanvallen en zo. Maar ook toen kwam ik nooit tekort.

Hier zie je de niet-zo-heel-veel-gebruikte kinderwagen, met daarop het boxkleed (gebruiken we nu in de bolderkar), de ‘luiertas’ en een Tula toddler-draagzak. 

 

Niet gebruikt

 • Speen: ik had er 4, maar N. wist niet hoe snel ze die dingen uit moest spugen. Nou ja, hoeven we dat ook niet af te leren.
 • Bad- en douchespul: N. heeft nauwelijks haar, dus shampoo was niet nodig. Ik heb het laatst voor het eerst gewassen, maar met shampoo van mezelf. Ik heb van die organische linksdraaiende fantastische natuurshampoo, dus ik dacht dat dat ook wel op een babyhoofd kon. In bad doe ik nooit sop.
 • Inbakertoestanden: je hebt van die inbakerslaapzakken en zo, maar nooit gebruikt dus. We hadden ze ook niet overigens, maar je moet wat opschrijven hè?
Van spullen die je niet hebt, kun je ook geen foto plaatsen dus

 

 

Tagged: , , , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (7)

 1. Ja hoi! Hier moet ik natuurlijk even mijn mamamening ventileren!
  – Luieremmer, fantastisch. Wij hebben zo’n achterlijk dure van 50 euro en ik heb veels te lang getwijfeld, maar vet chill. Je ruikt niks. Worth the investment.
  – Babybad, ja duh wel zo handig
  – Flessen Dr. Brown
  – containertjes voor voer van mijn zus overgenomen net als de kolf (uiteindelijk wel een industriele giga koeienpomp gehuurd bij de verloskundige en die was loeigoed)
  – Moedermelkopslag zat gewoon in de bh, ik had niet genoeg om een opslagje te kolven haha.
  -Luiertas wel veel gebruikt, nog steeds trouwens. Ik heb gewoon zelf geen tas meer want de portemonnee gaat in de luiertas
  – Wandelwagen veel gebruikt want ik woon in de stad en heb geen auto (hoef hem bijna nooit in te klappen dus). En je moet ook niet zo’n grote tractor nemen! Die van ons is ongeveer even breed als een buggy en is dus lekker handzaam, ideaal.
  – Draagdoek inderdaad toen hij mini was meer dan nu. Kind is vet zwaar… Draagzak wel veel voor naar de creche en op de fiets.
  – Hydrofielen for life. Dat zijn zijn knuffels (hij slaapt met doeken in zijn knuistje en over zijn hoofd) en hij heeft reflux to the max dus er is altijd een hydrofiele doek in de buurt want meneer spuugt zonder overdrijven ongeveer 28 keer per dag een mondje melk eruit. Denk dat we er zo’n 20 hebben en het komt heel vaak voor dat ze allemaal in de was zitten.
  – Speen: Dr Browns en Nuk, o men hoe heerlijk als je kind dat onding niet hoeft, maar hier een grote zuigbehoefte…
  – Bad en douche idem als bij jou met af en toe een wascremepje van de ‘heel slecht voor je babyhuid grote gele duivelflessen’. Ruikt zo lekker.
  – Inbakeren hebben we tot 6 maanden gedaan, meneer schrok zich he-le-maal de tering va zijn rondmaaiende armen, dus wel zo handig.

  Afijn, leuk om te lezen, ik ga ook eens een lijstje online zetten als nepmamalifestyleblogger!

  • Dionne

   We hebben ook geen overdreven grote kinderwagen, maar mijn auto is niet heel groot, dus dan wordt het al gauw een gevecht.. Maar wat stop jij dan ín die luiertas?

   • Nou luiers (jaja), doekjes en wij geven de fles he, dus een hoop poeder, johannesbroodpitmeel een thermosfles, de fles zelf, inmiddels ook rijstwafels en korsten brood, reservekleding (spuugt al-tijd, dus de reservekleding wordt 9 van de 10 keer ook daadwerkelijk gebruikt, ligt eraan hoe erg ik de zure lucht vind) en natuurlijk de hydrofiele doeken :). En dus mijn portemonnee en telefoon en dat is het wel zo’n beetje! Ik denk dat als je BV geeft en geen spuger hebt je dus prima een luier erin kan flikkeren en gewoon kan gaan, maar helaas sleep ik dus telkens de hele mikmak mee….

 2. yvonne

  Hahaha. Leuk beschreven weer. Ik heb ook geen idee wat dat monochrome- verhaal is….

 3. Het hele hydrofielen-verhaal snap ik ook niet per se, maar mijn kinderen spugen dan ook niet dramatisch veel. Ik droog ze er mee af en er ligt er een in de kinderwagen en dat is het dan wel zo’n beetje.
  Voor de rest is alles toch persoonlijk. Ik heb gewoon een simpele prullenbak voor de luiers van IKEA. Nou als hij dicht is ruik je ook niets.. ik doe hem gewoon heel snel open en dicht haha.

  • Dionne

   Ja is ook zo. Maar ik vind het wel grappig om te lezen hoe mensen (en kinderen dus) daarin verschillen. Ik doe die prullenbak overigens ook heel snel open en dicht 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *