10/05/2016 Dionne

Waar kan ik heen? (niet naar België)

Ja hoi, heb je die falende blogger weer die alleen wat post als ze een exhibitionistische stuiptrekking heeft of om advies verlegen zit. In dit geval het laatste dus. Want, zeer, zeer privileged white girl problem hier:

Ik weet niet waar we heen moeten op vakantie.

(Ik hóór m’n moeder gewoon zeggen: ‘NOU DAN BLIJF JE TOCH LEKKER THUIS!!1’)

Maar nee, we blijven niet thuis, en dit keer nemen we zelfs N. mee. Het is me wat jongens, je kind meenemen op vakantie. Ik vind het nogal wat. Ik ben sinds ze geboren is al 2 keer op vakantie geweest, maar beide keren dus wel kindloos en ik moet zeggen dat me dat (op het eeuwige kolven na) best wel goed is bevallen. Maar goed, je kunt niet eeuwig je kind bij opa en oma dumpen op vakantie blijven gaan zonder kind, dus volgende keer mag ze mee.

Rest ons alleen nog de Grote Vraag:

Waarnaartoe?

Ik weet het echt niet. Marijn wilde graag kamperen in Noorwegen. Nu lijkt Noorwegen me best wel heel mooi, maar zie ik kamperen (in een tent is dat hè?) met een klein kind sowieso niet zo zitten, en Noorwegen is echt een pokke-eind rijden, wist je dat? Noorwegen ging hem dus niet helemaal worden en Zweden idem (hoewel dat volgens mij een stuk minder ver rijden is, maar goed, nog steeds kamperen).

Vliegen?

Toen overwogen we nog héél even Florida. Mijn vader woont daar en ik ben er nog nooit geweest. Twee vliegen in één klap. Maar Marijn wil liever wat van de Westkust zien áls we dan toch naar de VS gaan, en ik eerlijk gezegd denk ik ook. En lang vliegen + klein kind = beetje eng, dus ja.

Toch leek dat vliegen me niet helemaal verkeerd, want kinderen onder de 2 jaar vliegen nog gratis. Ik wou wel naar IJsland, maar dat vond Marijn te koud. En te duur. En dat is het ook wel.

Thailand dan? Alleen sterf ik duizend doden voor muggen met enge ziekten en zo en zouden we in de praktijk dan ons resort (want guesthouses met een kind lijkt me alweer te veel op kamperen) niet uitkomen en dan kun je net zo goed dichter bij huis blijven. Heb je het zelfde idee, alleen dat met minder lekker eten. Helaas.

Geen Frankrijk

Ik weet wel wat je denkt. Je denkt: ga gewoon naar Frankrijk. Makkelijk, relatief dichtbij, lekker warm, alle faciliteiten, etc. Allemaal waar. Maar, ik heb dus niet zo veel met Frankrijk. Het trekt me gewoon niet. Behalve 2 keer Parijs, 1 keer Disney en een weekje kamperen (jawel!) met vriendinnen ben ik er nooit geweest. En hoef ik dat dus ook niet zo nodig.

Komen we weer uit bij Good Ol’ Italië. Ik ben er nu 3 keer geweest geloof ik. Of 4 keer, maar ik vind het geen probleem om nog een keer te gaan. Maar ja, ik heb nog steeds te maken met een Marijn die wil kamperen en ik die dat niet wil, en ik zou dan nu ook wel een keer naar het zuiden des lands willen in plaats van wéér naar Toscane (toen ik 14 was ben ik in Sicilië geweest, maar daar weet ik vanzelfsprekend helemaal niets meer van). Niks mis met Toscane hoor, en de druk om dingen te ‘doen’ zou nagenoeg nihil zijn, wat me relaxed lijkt als je met een kind op pad bent.

In ieder geval binnen Europa (of erbuiten)

Maar toch. Toch denk ik: kunnen we dan niet misschien beter naar Kroatië/Oostenrijk/Engeland/Griekenland/Filipijnen/Zweden gaan?

Ik weet het niet. Ik weet niet wat ik moet verwachten van een vakantie met een (dan) 1,5-jarig kind. Ik heb geen idee of ze dan even slecht slaapt in de warmte als nu (het is drama), of ze nog middagdutjes doet, of ze tot 21.00 wakker kan blijven zodat we buiten de deur kunnen eten of ze tegen die tijd misschien wél een keer iets anders eet dan fijngemalen babyprakjes.

Kortom: ik zoek tips.

Tips voor leuke huisjes, leuke bestemmingen, leuke activiteiten en lekker eten en dat alles in een prettige en mooie omgeving met een aangename, doch niet verzengende, temperatuur. Campings vind ik prima, maar dan liever wel in een huisje, en af en toe kamperen: nou vooruit, maar ik wil geen 2 à 3 weken afzien met misschien wel bloedchagrijnige dreumes.

Dus. Kom maar door:

Waar moet ik heen?

In Cuba, de enige vakantie mét kind. In mijn buik weliswaar, maar toch.

Tagged: , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (5)

 1. Ik houd ook niet van kamperen. We zijn, als mensheid, niet voor niets geëvolueerd naar een volk dat huizen van steen maakt in plaats van te wonen in miezerige tentjes.

 2. Mirjam Dolfing

  Hoi Dionne! Herkenbare twijfel die ik elke zomer heb. Ik ben alleen met een zoontje van nu bijna vijf. Toen hij twee was, ben ik voor het eerst alleen met hem op vakantie geweest. Ik heb het dichtbij gehouden; Terschelling. Ik heb toen een redelijk luxe tent gehuurd en was er ook bang voor dat kamperen me niet zo zou lukken. Maar het was heel fijn! En doordat er gewone bedden in stonden, er een redelijk goed keukentje in stond, ging het best goed. Het was k*tweer, maar mijn zoontje heeft zich goed vermaakt. Misschien kan je dus een ingerichte tent overwegen.

  Ik heb ook in Noorwegen gekampeerd, ook in Zweden en in Denemarken (toen m’n zoontje er nog niet was). Mijn ervaring is dat er best veel campings zijn met hutten en/of met goede kookfaciliteiten. In Denemarken heb ik een paar keer op Funen gekampeerd, die heel kindvriendelijk was (familiebadkamers, strandje, mooie keuken). Is misschien ook een idee voor jullie. Ook daqr hadden ze hutjes op de camping. Als je het adres van de camping wilt, kan ik het voor je opzoeken.

  Succes!!

 3. Marion

  Huur een kamper! Toch kamperen maar alle gemakken in ‘huis’. En dan kan je toch naar Noorwegen maar vaker een overnachting tussendoor. De camping is voor kinderen walhalla! Zelfs voor een 1,5 jarige.

 4. yvonne

  Canarische eilanden? Niet te ver vliegen, niet heel duur, lekker weer en lekker eten. Geen kamperen of creperen zoals ik dat noem. Ik hou niet van kamperen.

 5. Lotte

  Portugal! Ben je binnen 2 uur vanaf R’dam. Huisje huren met zwembad erbij (hoeft niet duur te zijn) voor het niets doen, auto huren voor de rest doen en klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *