15/08/2016 Dionne

Wendy Wanderlust gaat op ‘gezinsvakantie’

Voor het eerst op vakantie mét kind. Ik vind het nogal wat hoor.

Inmiddels is de bestemming bepaald, en zoals naar aanleiding van mijn eerdere blog te verwachten was, gaan we dus naar Frankrijk aangezien dat het enige land was dat ik bij voorbaat al had afgeschreven. We gaan ook nog eens kamperen, maar in een stacaravan, dus dat telt niet.

Ik heb zeer, zeer lage verwachtingen van deze vakantie. Als ik iets van mijn natuurlijke lijkkleur kan kwijtraken en een boek kan uitlezen, ben ik een tevree mensch. Om deze twee doelen te verwezenlijken, wil ik het mezelf ons zo makkelijk mogelijk maken en alle mogelijke shit meeslepen die eventueel wellicht misschien van pas zou kunnen komen. En dan bedoel ik natuurlijk vooral met betrekking tot dat dwergje dat we dit keer mee gaan nemen. We hebben een bus, dus dat kan allemaal.

De volgende items heb ik al bedacht/aangeschaft/geleend/ga ik lenen:

 • Dvd-speler voor in de auto
 • Dvd’s
 • iPad (moet alleen nog even 17 seizoenen Teletubbies downloaden)
 • Potjes (met eten erin. Voor kinderen)
 • Zakjes knijpfruit
 • UV-pakje
 • Opblaasbadje
 • Waterschoentjes
 • Campingbedje + klamboe
 • Draagzak
 • Speelgoed

Dat vind ik best een korte lijst. Angstaanjagend kort. Op een gemiddelde crèchedag wordt er al meer verhuisd. Oftewel: tips, mensen, TIPS. Jij hebt ze, ik wil ze, en ik wil dat jij ze aan mij geeft. Is het op jouw vakantie superhandig gebleken om een lifesize pratende Troetelbeer mee te nemen? Vertel het me (en waarom het handig was). Taartschep? Stoepkrijt? Hangmat? Dwangbuis in peutermaat? Alles wat ik niet kan verzinnen, maar dus wel superhandig is gebleken, om wat voor reden dan ook, ik wil het graag weten.

Oké bedankt hè?

 

Tagged: , , ,

About the Author

Dionne Ik hou van lezen

Comments (7)

 1. Barbara

  Wij zijn net terug van zo’n vakantie. Klamboe is inderdaad handig. Ons kind is iets jonger dus we hadden zoveel mogelijk meegenomen voor hem wat hij van thuis kent. Vooral voor het slapen. Dus muziekje, knuffel etc.
  Draagzak erg belangrijk want Franse dorpjes zijn niet gebouwd om makkelijk met een kinderwagen doorheen te lopen.
  Als je geen veranda met luifel oid hebt bij je stacaravan is een parasol ook handig.
  Babypotjes in Frankrijk bevatten vaak zout dus neem genoeg mee als je dat niet wilt.
  Luiers zijn duur in Frankrijk trouwens.

 2. Daniëlle

  Oké komt ‘ie: koelzalf (voor insectenbeten, maar ook voor warmteuitslag en alle andere jeukende dingen), snacks (cracotte etc, in het buitenland hebben ze nauwelijks zout/suikervrije dingen), wat beestjes duplo (neemt weinig ruimte in en spelen ze lang mee), zo’n stapeltoren van plastic bekertjes (voor in bad, op strand, gewoon toren te bouwen etc), evt ducktape (om stopcontacten mee af te plakken), groot plaid voor onderweg. Succes met de volksverhuizing ;-).

 3. Ik heb uiteraard geen tips, want ik kan amper voor mezelf zorgen, laat staan voor een kind. Maar hartje voor de benaming ‘Wendy Wanderlust’.

  • Dionne

   Ik had inderdaad bedacht dat ik gewoon de volledige inhoud van haar kledingkast in een koffer kieper.

 4. yvonne

  3 pakken billendoekjes want handig voor alles, een opblaasbadje voor als kind de zee eng vind of te koud. Favoriet broodbeleg van kind, campingbedje voor als caravan te heet is, emmertje gieter en schepjes, en rietjes. Broodnodig vooral voor een kind dat niet wil eten en haar yoghurt graag door een rietje heeft.

  • yvonne

   o over opblaasbadje heen gelezen. Petje ook handig. En zonnebrandcreme. Niet vergeten. Zeer nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *